Wat vind jij ervan?

MaisChallenge
Bedrijf

Hoe rijp is jouw maïs?

4


Gisteren op de Masterclass in Laren hebben diverse deelnemers maïsplanten uit hun wedstrijdperceel voor analyse meegenomen. Het mobiele LG Lab voor voederwaardebepaling wees uit dat de verst afgerijpte maïs al 33% drogestof bevatte en de laatst gezaaide maïs 21%. De VEM per kg ds is bij de meesten de 1.000 gepasseerd.

Laatste reacties

 • hammeland

  hallo,


  wij hebben bij verschillende kolven nogal last van luizen. de kolfen zitten er helemaal onder en als je het blad van de kolf afhaald zit het vol met sluim. ze lijken op de meest rijpe kolven te zitten. het perceel is 2e jaars maisland na ongeveer 15 jaar grasland. niet gescheurd wel met retengo behandeld.


  weet iemand wat dit is?


  groeten uit groningen, adriaan

 • WLeeuw

  Heb de loonwerker besteld voor vrijdag 26 september. Verwachting is dat de 33% ds dan makkelijk gehaald gaat worden.

 • vofschimmel

  De eerste maisoogst is sinds vanochtend binnen! De verst afgerijpte mais van 33%, van nu bijna twee weken geleden, was van ons. Afgelopen vrijdag is Fred langs geweest voor de laatste beoordeling vóór de oogst en met daarna twee zonnige dagen was onze mais, LG 30 209, er helemaal klaar voor. Vrijdag schatte Fred het ds percentage op zo'n 35%. Vandaag hebben we natuurlijk zelf ook nog even de proef op de som genomen met de maismanagerapp. We hebben op twee plekken een plant getest, het perceel is namelijk verdeeld in een wat hoger en een wat lager stuk grond. Op het hoge deel had de plant 33% ds; de plant op het lagere deel was al verder afgerijpt met 37% ds. Onze mais ligt nu in de sleufsilo en wordt op dit moment afgekt met een laag aardappelpersvezel.

  Voor alle anderen: succes met de oogst!


  Janita&Berto • kbolscher

  Mais rijpt lekker snel af met ook nog eens mooi weer in het verschiet. Volgens app 32% op dit moment, doel is 38% voor onze lg30248. Loonwerker besteld voor 25 en 26 september.

Of registreer je om te kunnen reageren.