Wat vind jij ervan?

Jan Engwerda
Redactie

Meer betalen voor gehuurd land

5


Het gebruik van de grondontsmetter metam-natrium is zo sterk aan banden gelegd, dat het weinig meer kan worden toegepast. Daardoor komt minder aaltjes-vrij land beschikbaar voor de teelt van bollen en pootaardappelen. Dat drijft de huurprijs voor land omhoog, vrezen de belangenbehartigers. De huurprijs voor land wordt ook omhoog geduwd door de vergroeningseisen in het EU-landbouwbeleid. Veehouders moeten meer grasland aanhouden. En doordat de melkquotering vervalt in 2015, breiden veehouders hun veestapel uit waardoor ze meer voer nodig hebben.
Merken jullie al in de praktijk dat je meer moet betalen voor huurland?

Laatste reacties

 • pietbongers

  kringloop wordt steeds belangrijker ,een ruimer teelt plan zorgd automatisch voor minder gebruik van bestrijdingsmiddelen .dus roofbouw kan steeds minder en in een beter samenwerking tussen verschillende soorten bedrijven maakt ook duurzamere afspraken nodig en daar hoord ook een goede beloning over en weer voor een hogere huurprijs met afgestemde bemesting ect zal zeker de prijs verhogen om ieder zijn deel te geven .maar het is dan ook meer dan alleen vergoeding van huurland en zit ook vergoeding in voor toelaten van mest uit de veehouderij in en met ruilen kun je ook makkelijker de mindere percelen voor vergroening laten gelden .dus huur prijs gaat omhoog maar heeft wel een meer waarde over verschillende faccetten die gelijk op lopen .

 • jop

  Akkerbouwers kunnen volgend jaar ook meer betalen.

 • Venstra

  Kunstmatig de bodem in stand houden is ook geen optie. Welke veehouder wil überhaupt zijn land nog voor zo'n uitputtingsslag verhuren, het zal wel goed verdienen maar bodemvruchtbaarheid is weer nul.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.