Wat vind jij ervan?

Zijn er leveranciers van propaangas die met 1-jaars contracten werken?

14


Ik ga overstappen van leverancier van propaangas. Heb een aantrekkelijke offerte gehad waarbij gasprijzen transparant zijn en aantal centen goedkoper dan nu het geval. Echter, dit bedrijf werkt ook met een contractduur van 5 jaar. Ik vind dat erg lang, zeker omdat je zelf geen invloed hebt op de prijzen.
Dus zijn er leveranciers die met kortere contracten werken?

Laatste reacties

 • l coumans

  gewwon eenjarig contract afdwingen jij bent de baas en laat dat merken!!!!

 • wim.meulenmeesters1

  Ik vind de prijs moeilijk te doorgronden. Sinds enkele jaren huur ik een tank met volgens de leverancier natuurlijk de scherpste dagprijs voor het gas. Ik vergeleek de prijs met de gasprijs bij ons aan het tankstation. na enkele vullingen van telkens ongeveer 10.000liter zag ik dat het verschil kleiner werd . Nadat ik dat ter spraken had gebracht is het verschil weer groter geworden. Ik blijf het gevoel houden dat ik er scherp op moet blijven zitten. Dit geeft mij geen goed gevoel.als de huurperiode is afgelopen koop ik er zelf een en dan heb ik het helemaal voor het zeggen. Om te weten of je een aantrekkelijke offerte hebt moet je meerdere bedrijven vergelijken en dat is alleen mogelijk als je helemaal vrij bent. • Het gaat hier over twee zaken:


  contractduur


  In de propaanmarkt wordt over het algemeen gewerkt met contracten voor een periode van vijf jaar. De reden hiervoor zijn de investeringen die een leverancier moet doen voor het leveren en plaatsen van een tank. Vaak plaatst een leverancier kosteloos een nieuwe gekeurde tank, vergoedt de weghaalkosten en zorgt voor een zorgeloze overstap. In dat geval is een overeenkomst voor vijf jaar niet onredelijk. In een jaar kan een leverancier - zeker bij scherpe prijzen - de gemaakte kosten namelijk nooit terugverdienen.


  prijs


  Het is wel zaak om in ruil voor het aangaan van een overeenkomst voor 5 jaar een scherpe literprijs af te spreken. Ik raad aan om hiervoor gebruik te mnaken van een intermediair. Een intermediair weet namelijk wat een scherpe prijs is en kan voor de klant in de gaten houden of hij ook na verloop van tijd nog de afgesproken prijs betaalt. Het blijkt maar al te vaak dat de leverancier die de scherpste prijs biedt, deze kort daarna al verhoogt, zonder dat de klant dat weet. Alle leveranciers werken namelijk met dagprijzen. Vrijgas is op dit moment het enige lichtpunt in deze ondoorzichtige markt.


 • Hans Iseger

  Hierbij de link naar Vrijgas. Voor zover ik weet is Vrijgas op dit moment de enige onafhankleijke intermediair die opkomt voor de belangen van de afnemers van propaan.

 • n.rodenburg1

  De partij waar ik mee bezig ben, hanteert de prijzen via Statistics Belgium http://statbel.fgov.be/nl/binaries/tarief20140902nr068_tcm325-254574.pdf met daarbovenop een vaste toeslag per liter.


  Je kunt ook de historie van de prijzen zien en vergelijken met je huidige aanbieder. Bij mij scheelt dit zo'n 5 cent per liter, bij afname van 2000 liter per jaar.

 • Tankgas

  Tankgas B.V. werkt met een 1-jarige overeenkomst welke na het eerste jaar stilzwijgend verlengd wordt en daarna per maand opzegbaar is. En tevens de goedkoopste propaangas leveracier van Nederland. info@tankgas.nl

 • Boer Joris

  Ik heb erg goede ervaringen met PropaanCollectief. Ze hebben mijn oude gas tank opgehaald, het resterende gas overgeheveld en telemtrie geinstalleerd. Ik kon kiezen tussen een 3 en 5 jarig contract en ben uiteindelijk toch voor 5 jaar gegaan aangezien dit aanzienlijk verschil maakt op de prijs. Verder ook geen plaatsingskosten. Ze werken met veilingen om de prijs collectief laag te houden. Hier kun je ook de verschillen zien tussen de verschillende contracten. Ik ben erg tevreden! J.

 • Tankgas

  Er bestaat geen veilingen met propaangas leveranciers, puur een marketing verhaal. Bij alle leveranciers die een nieuwe propaan bulktank plaatsen wordt het resterende gas overgeheveld en zijn er geen plaatsing kosten. Telemetrie van Propaan collectief ? Voor € 150,- (incl. BTW en plaatsing) per jaar heeft u een abonnement op Telemetrie van PropaanCollectief.nl. De duur van Telemetrie is voor minimaal 1 jaar en loopt mee gedurende uw overeenkomst met ons. Zou netjes van Boer Joris zijn geweest om dit te vermelden! 5 jarig contract, niemand weet wat er met de prijs van propaangas gaat gebeuren over 5 jaar, puur speculatie. Bij Tankgas B.V. 1 jarig contract met op de website vanaf 1/2 juni de dagprijs voor particulieren. Dagprijs agrariers zijn lager dan voor particulieren ivm meer afname. Voor info dagprijs agrariers: info@tankgas.nl

 • jdop

  Gewoon een eigen tank aanschaffen en onderhouden, dan kun je elke keer bij iemand anders bestellen

 • Tankgas

  Bij Tankgas B.V. kan men ook een eigen tank kopen. Voor informatie: info@tankgas.nl

 • AndreaL

  Wij hebben in december meegedaan met propaanveiling.nl. Het resultaat was een ongelooflijk scherpe prijs. Goedkoper dan iedereen in de buurt. Je krijgt de service en kwaliteit van de grote bekende merken, maar dan voor een fractie van de prijs. Geen gedoe met een eigen tank en keuringen en zo, maar gewoon een vaste leverancier. Eén aanspreekpunt. Bovendien zorgen ze bij propaanveiling dat de prijs precies meebeweegt met de wereldmarktprijs, geen adviesprijzen. Dus ik hoef niet meer iedere keer te onderhandelen. Ze krijgen dit voor mekaar door het verbruik van heel veel klanten te bundelen en onder gunstige voorwaarden bij betrouwbare leveranciers te veilen. Een aanrader!

 • Tankgas

  Propaanveilingen of propaancollectief werkt met een nieuwe overeenkomst en die is voor een periode van vijf jaar, ingaande na de eerste opzegmogelijkheid van uw huidige overeenkomst.

  TRANSPARANTIE van de propaanprijs, binnenkort via de website van Tankgas B.V. de propaan dagprijs DUIDELIJK ZICHTBAAR en ook een prijsvergelijk met andere "grote bekende merken" die nu een hoge prijs vragen voor hun propaangas en ineens kan het goedkoper..... Dan ben je toch jarenlang bedonderd geweest?

  Waar kan men dan de wereldmarktprijs zien. De prijs in Nederland ligt met de accijnzen totaal anders dan bijvoorbeeld in België.

 • propaanveiling.nl

  Bedankt voor je leuke reactie, Andrea! En mooi om te zien dat zoveel van jouw buren zich al hebben aangemeld voor de komende veiling.

 • Tankgas

  Als eerste in Nederland de dagprijs voor 1 liter propaangas nu te zien op: www.tankgas.nl
  Transparantie en kortlopende contracten, duidelijkheid en 1 aanspreekpunt. Leveringsgarantie en uitstekende service.
  Informeer voor de agrarische prijzen.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.