Wat vind jij ervan?

Bioethanol uit oogstresten in Amerika

1


Koning Willem Alexander opent volgende week een ethanolfabriek van DSM en de Amerikaanse bioethanolgigant POET. De fabriek staat in Emmerton, Iowa (VS).

Het is een mooie stap vooruit in het efficiënt benutten van alles wat oogstbaar is op het land. Niet de maiskolven maar het maisstro en andere oogstresten zijn grondstof voor bioethanol.

Dit filmpje - wel een beetje promo natuurlijk - laat mooi zien wat dit betekent. Er is gigantisch veel ongebruikt maisstro beschikbaar in de Amerikaanse akkerbouwgebieden. http://www.thisamericanland.org/news/biofuel-from-cornfield-residue#.U_2Whvl_vTo.

Het lijkt amper mogelijk om hier ook maar iets op tegen te hebben: het concurreert niet met de voedselproductie en het betekent extra opbrengst van land dat toch al in gebruik is. Mooie innovatie!

Eén reactie

  • gerrit coppens
    Panellid

    Amerikaanse omstandigheden zijn niet met ons te vergelijken. Indien men het hier gaat toepassen moet wel het rekensommetje gemaakt worden in de mineralenbalans. Je haalt wel organische stof van je land, die met strengere mestwetgeving steeds waardevoller zou kunnen zijn/worden

Of registreer je om te kunnen reageren.