Wat vind jij ervan?

Allflex HDX Elektronische rundermerken

2


Vanaf maart 2012 leveren wij ook Allflex HDX elektronische oormerken voor de koeien. We hebben deze merken in 2 verschillende soorten. Hieronder vindt u een aantal foto's.

Onze elektronische, half duplex oormerken zijn ideaal om uw melkrobot en bijvoorbeeld de kalverdrinkautomaat mee aan te sturen. De dieren worden herkend door middel van de transponder in het oormerk, eventuele halsbanden zijn niet meer nodig. U heeft alleen nog maar twee oormerken nodig! Mocht het een keer zo zijn dat er een merk uitvalt, kunnen wij uiteraard snel hermerken leveren, inclusief het elektronische gedeelte!

Het voordeel van de half duplex transponders, ten opzicht van full duplex, is dat er geen ruis op de lijn kan ontstaan. De transponder is als het ware passief en wordt pas geactiveerd wanneer een dier een antenne passeert. Er kan niet tegelijkertijd verzonden en ontvangen worden. Bij full duplex is het elektromagetische veld altijd actief.
De HDX elektronische rundermerken voldoen aan de ISO-normen 11784 en 11785 en kunnen door uitleesapparatuur, welke ook aan deze normen voldoen, 100% worden uitgelezen.

Wordt uw apparatuur aangestuurd middels FDX – technologie en bent u geïnteresseerd in elektronische rundermerken? Ook dan horen wij graag van u!

Optie 1: Groot/blanco in combinatie met groot/groot. Het blanco gedeelte is in dit geval het elektronische deel.
Optie 2: Groot/klein in combinatie met groot/groot. Het kleine gedeelte is een transponder en dit is het elektronische gedeelte van de oormerken.Voor beide opties geldt dat het merken zijn van Allflex. De merken kunnen aangebracht worden met de rode rundertang. Als u het elektronische oormerk aanbrengt, dient u het zwarte kapje uit de tang te halen. Zie foto.Voor meer informatie over deze oormerken, prijzen, levertijden etc. kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Laatste reacties

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Ik vind hem leuk!

 • Alette

  Campina is erg druk met koeien uitzetten zo te zien.

  boerderij.nl/.../Koeien-in-de-Amsterdamse-grachtengordel-1024006W

  Ik denk dat dit wel een goede actie is om eens te laten zien hoe die melk nou echt wordt geproduceerd. Heb toch vaak zelf het idee dat veel mensen denken (vooral jongeren) dat de melk rechtstreeks uit de fabriek komt.

  Wat denken jullie? Is zo'n campagne goed voor de rundveesector? Of is het toch wat overdreven met die koeien heel Nederland door?

Of registreer je om te kunnen reageren.