Wat vind jij ervan?

sancties tegen Rusland zijn zinloos

1


Het lijkt erop dat Amerika het vervelend vindt dat Rusland nu haar plan ten uitvoer brengt om de dollar niet langer als wereldmunt te gaan gebruiken. Kadhaffy die hetzelfde plan had opgevat, moest dat met de dood bekopen. Amerika vindt het ook niet goed dat er tussen Europa en Rusland steeds meer handel plaatsvond. Dus heeft Amerika 6 miljard geïnvesteerd in de opstand in Oekraïne. (dat is een feit) Het resultaat is tot nu toe dat er inderdaad een wig is gedreven tussen Rusland en Europa en dat de economie van Europa achteruit gaat. Amerika spint hier garen bij. Dat is nog niet het enige: in het oosten van Oekraïne is schaliegas te winnen. De zoon van Byden houdt zich hiermee bezig. Shell heeft een contract gesloten met de voormalige president van Oekraïne. Rutte was hierbij aanwezig. Bron: milieudefensie. Daartoe is het nodig dat de bevolking ofwel wordt verdreven, ofwel wordt vermoord.

Men heeft echter een ding vergeten: Russen overleven altijd. Zij zijn gewend om in moeilijke omstandigheden te leven. Zij geven niets om onze sancties. De Hollandse tomaat kunnen ze sowieso missen als kiespijn. De Astrachanse tomaat smaakt naar tomaat, terwijl de Nederlandse tomaat smaakt naar stuiterballen.

Ten slotte: wie zijn de dupe van al deze sancties? inderdaad: de burger, u en ik. Boeren en burgers. We moeten de boeren juist koesteren. Ik ben van mening dat er drie beroepen zijn die belangrijker zijn dan alle andere beroepen: boer, leraar en dokter. Helaas zijn dat tegenwoordig precies de beroepen die niet worden gewaardeerd. Dat zegt genoeg over onze maatschappij. Dat zegt ook voldoende over onze politici.

Eén reactie

  • Fermer

    Helemaal mee eens. De Amerikaanse en de Europese regeringen zijn slechts loopjongens van de multinationals. Elke concurentie tegen de westerse multinational wordt zo snel mogelijk de nek omgedraaid, zoals nu de Russische kapitaalkrachtige elite die een concurentie op vele fronten gaat vormen. Daarnaast wordt de economie in die westerse landen helemaal naar de *** geholpen door de landen steeds dieper in de staatsschuld te steken. Dit geld wordt gebruikt om de bevolking kapitaalkrachtig te houden, zodat men veel kan besteden om de producten van diezelfde multinationals te kopen. Wij kopen dus te veel te duur, en steken onszelf als land hiervoor veel te diep in de schuld. Lachende derde is de multinational, die alle winst schoon in z'n zak kan steken, want een schimpje belasting wordt legaal in een belastingparadijs afgedragen. De Oekraine is hierbij slechts het volgende graailand, alleen gaat het minder eenvoudig hier het voor het zeggen te krijgen dan men had gedacht. Misschien komt de werkelijke reden, het verborgen motief der westerse wereld hier boven water en zullen ze dit nog duur moeten betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.