Wat vind jij ervan?

Leo Tholhuijsen
Redactie

Overaardappelen à 1 cent/kilo niet rooien maar doodspuiten

7


Op boerderij.nl reageert iemand op lage prijzen voor uien en vroege aardappelen: 'De oogst is nog niet van het land. Zowel aardappelen en uien kunnen we gewoon 20 procent omploegen. Even spuiten met RoundUp nu het nog groen staat en het gewas verdwijnt als sneeuw voor de zon.'

Is dat een idee, om bijvoorbeeld als het gaat om gecontracteerde vroege aardappelen in ieder geval de 'overaardappelen'dood te maken en niet te rooien, als ze niet meer opbrengen dan de rooi en transportkosten. Dus precies de contracthoeveleheid tegen contractprijs leveren.
Daar zijn geen grote afspraken voor nodig, iedere teler kan voor zich zelf rekenen.
Is het een idee?

Laatste reacties

 • josopthof1

  Tis een superidee, maar het gebeurt toch gewoon niet, iedereen roept tegen elkaar: als jij het doet, dan doe ik het nie.

 • De achterkrim

  Inderdaad, onderwerken veel werk en niks verdienen.

 • ed12345

  Er is altijd hoop op een latere prijs verbetering dus ik verwacht niet dat het idee veel navolging zal hebben Het kan wel intresant zijn voor diegene die geen opslag mogelijkheden heeft

 • henk 60

  45 ton/ha van 1 cent dat is 450 euro net de rooi kosten. als je mee moet leveren is onderwerken beter. heb je in ieder geval de mineralen nog. Naar de vergister is dat wat?

 • breukers1

  Als je over huurland praat zul je het perceel toch schoon( lees gerooid)achter moeten laten.Die kosten heb je toch al. Gezamelijke afspraken mbt overtonnen niet meeleveren is een ilusie die nooit te realiseren is.

 • cocoma

  1 ct/kg? Voeraardappelen kosten al meer.

 • Alex63

  Idee niks mis mee!


  Uitvoering zal een ander verhaal worden.


  Als je al een afspraak zou kunnen maken,


  je bent aan de dam met je kruiwagen vol kikkers en


  er zijn er al 10 uitgesprongen. Ieder heeft ook zijn eigen belangen,


  maar als het zo weinig oplevert dan mag je misschien toch wel even nadenken.


  Ik zie ze nu zelfs kort na regen rooien, land ziet er niet uit maar toch....


  Ook verkoop voor 0, rooien door koopman hoor ik, zou je dan denken dat er afspraken gemaakt kunnen worden?Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.