Wat vind jij ervan?

MaisChallenge
Bedrijf

‘Maisteelt kan altijd beter’

2

MaisChallenge-deelnemer Joris Köning heeft in maatschap met zijn ouders, twee ooms en een tante een gemengd bedrijf met melkvee, vleesvarkens en akkerbouw in Zevenaar. De melkveetak omvat 150 melkkoeien, 100 stuks jongvee met 67 hectare gras en 28 hectare mais. Twee jaar geleden werd een nieuwe stal gebouwd voor 3800 vleesvarkens, en op 60 hectare verbouwt de maatschap ook nog graan en suikerbieten. Werk genoeg dus op het bedrijf van de familie Köning.

Laatste reacties

  • gerrit coppens
    Panellid

    Jammer of noodzakelijk. Mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering heb ik enkele jaren geleden opgezegd. Om uit de kosten te komen zou je jaarlijks bijna 5 maanden plat moeten. De andere verzekeringen geven als totaal wel een aardig bedrag, maar ieder voor zich zijn het postjes waar je een bepaald risico niet voor kunt lopen

  • PinC Agro / Peter Post

    Eigenlijk zou je vóór de drukke oogstijd eens tijd moeten nemen om de risico's te inventariseren die de oogsttijd met zich mee brent. Op basis van een risicoinventarisatie kan je dan kiezen om risíco's te verminderen met preventie, risico's te accepteren en om bepaalde risico's af te wentelen op een verzekeraar. Zo kom je uiteindelijk in de situatie dat je alleen verzekerd bent voor de risico's die je niet kan en wil dragen. En dat door preventie de oogsttijd zonder ingrijpende incidenten verloopt. Dat geeft rust. Peter Post (PinC Agro / Achmea)

Of registreer je om te kunnen reageren.