Wat vind jij ervan?

gerrit coppens
Panellid

duurzame energie

2


Via de Boerderij nieuwsbrief is een document te downloaden met als titel boer-burger cooperatie voor duurzamen energie. Er worden in dat document een paar initiatieven genoemd waarbij mensen in een bepaalde postcoderoos energie kunnen betrekken van bijvoorbeeld het dak van buurman-boer. Onlangs ben ik naar een bijeenkomst geweest van www.hieropgewekt.nl/, een organisatie waarin diverse van die postcoderoos initiatieven gebundeld werden. Zij keken uiteraard ook verlekkerd naar boerendaken, echter waar ze tegenaan liepen is dat vanuit een dergelijke postcodecooperatie geen vergoeding aan de eigenaar van het boerendak gegeven kon worden. Gezien het belastingvoordeel dat burger in een dergelijk initiatief had, zou een vergoeding gezien kunnen worden als doorschuiven belastingvoordeel en dat was dan weer verkapte staatsteun aan het boerenbedrijf en tegen de europese regels.Dit soort argumenten miste ik in de Boerderij folder. Uiteraard hebben een kabinet dat ter bescherming van de eigen gas en oliebelangen de hakken in het zand zet wat betreft duurzame energie en initiatiefnemers af wil schrikken met onwerkbare postcoderozen. Hopelijk worden met hulp van Poetin dit soort onwerkbare beren binnenkort van het pad geschoten

Laatste reacties

 • gubbe
  Links om of rechtsom, de Rijksoverheid met name de ministeries van Financiën en Economische Zaken,zullen moete capituleren, voor de nieuwe energie mogelijkheden, die zich inmiddels overal aandienen.


  Zelfredzaamheid, energievoorzieningszekerheid, en energie onafhankelijkheid, passen heel goed in de door de Regering voorgestelde participatie samenleving.


  Het gebrek aan visie, eigenbelang en gemakzucht is typerend voor een overheids systeem systeem dat aan alle kanten barsten gaat vertonen, waarbij de wereld om ons heen inmiddels grote verandering ondergaat.


  De bestuurders en beleidsmakers laden een zware verantwoordelijkheid op zich, door niet te doen wat nodig is, en steeds maar weer met allerlei burocratische ( vertragende) voorstellen te komen, waarvan geen enkel nuttig, laat staan aanmoedigend, effect kan worden aangetoond.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Denk ik ook, omgaan zullen ze. Mogelijk nog een handje geholpen door Poetin maar ze stribbelen helaas wel tegen

Of registreer je om te kunnen reageren.