Wat vind jij ervan?

davytebokkel
Bedrijf

Nieuwe vlinder maaicombinatie

18


Vicon’s nieuwe vlinder maaicombinatie vanaf slechts 110 pkVicon introduceert een nieuwe vlinder schijvenmaaier zonder kneuzer, de Extra 390. In combinatie met de Extra 332F front schijvenmaaier, heeft deze maaicombinatie een werkbreedte van 8.75m. De perfecte combinatie voor veehouders die op zoek zijn naar een hoge maaicapaciteit met een relatief lichte trekker en weinig brandstofverbruik.

Actieve bodemvolging.
De nieuwe Extra 390 is een echte capaciteitsmachine met de Extra 332F. De Vicon Extra 332F is een front schijvenmaaier met een actieve bodemvolging. Door de gesleepte ophanging van de frontmaaier, ontstaat er een groot bereik in bodemaanpassing, waardoor een perfecte bodemvolging wordt gewaarborgd. Door het vernieuwde design, is er goed zicht vanuit de trekkercabine op het werk.

Middenophanging met non-stop obstakelbeveiliging
Voor het bereiken van een perfecte bodemvolging en een goede verdeling van het gewicht, zijn de maaiunits in het midden opgehangen. De kenmerkende Vicon maaischijven zijn voorzien van 3 messen en bestaat de maaibalk uit een even aantal schijven. Hierdoor is er altijd een perfect maaibeeld en kan de rijsnelheid worden verhoogd. De Extra maaibalk van Vicon is standaard voorzien van een non-stop obstakelbeveiliging. Bij het raken van een obstakel, wordt de maaiunit naar achteren- en over het obstakel heen geplaatst. Vervolgens keert de machine automatisch weer terug in werkstand. De bestuurder kan gewoon doorwerken.
Gebruiksvriendelijk en eenvoudig
De 8.75 m brede vlinder schijvenmaaier blinkt uit in zijn eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. De maaicombinatie is goed toegankelijk voor schoonspuiten of wisselen van de messen. Een ruime kopakkerstand zorgt voor gemakkelijk wenden op de kopakker. Tijdens het transport liggen de maaiunits vast op het frame, zodat er met hoge rijsnelheden gereden kan worden zonder dat er enige slijtage optreedt op de scharnierpunten. Standaard kan de machine beide maaiunits afzonderlijk van elkaar bedienen, voor bijvoorbeeld het uitmaaien van geren.
Kverneland Group Benelux bv, De Drieslag 30, 8250 AD, Dronten – www.kvernelandgroup.com/nl
De maaiunits hebben standaard een ruime overlap van maar liefst 45cm met de frontmaaier. Zo ontstaan er nooit problemen in de bochten en is een (duurder) accessoire zoals hydraulische side-shift overbodig. De maaiunits zijn naar wens verstelbaar, zodat er met 45cm overlap ook kan worden gemaaid met een 3.00 m brede frontmaaier.

Economisch maaien
De nieuwe Extra 390 is een economische maaicombinatie die al geschikt is voor trekkers vanaf 110pk. Het lage gewicht van slechts 1600kg en de goede doorstroom van het gras bij de Vicon schijvenmaaier maken het mogelijk om met een laag vermogen te werken en daardoor ook veel te besparen op brandstof. De 72 gemonteerde messen op de bekende driehoekschijven garanderen een uitstekend maaibeeld.
In transport blijft de maaicombinatie onder de 4.00m en de breedte binnen de 3.00m. De Vicon Extra 390 is dicht op de trekker gepositioneerd voor een goede gewichtsverdeling.Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Bij dit soort onderhandelingen is een klik tussen de onderhandelaars vaak belangrijker dan de voorwaarden waarover gesproken wordt. Ik las elders dat Arla financieel in slecht weer verkeerd, de grote slagen te duur gekocht?

 • Roozen

  Ik vind dat Campina onderhand de melkprijs als belangrijkste moet gaan beschouwen, en niet enkelk ambities van de directie nastreven.
  De vraag is draagt het op korte termijn bij aan een hogere melkprijs, vaak blijkt van niet.
  We zijn naar de toekomst gebaat bij een solide gefinancierd bedrijf wat ook na 2015 een goede melkprijs nastreefd en betaald.

 • jstut

  Ook vandaag blijkt weer met de publicatie van de melkprijzenlijst in de boerderij, die zijn uitbetaald aan de leveraciers of leden. Dat deze melkprijs die de boeren hebben ontvangen van hun melkafnemer of Coop vereniging niet afhankt van de grote van deze onderneming. Ik weet nog goed dat er bij de fusie tussen de CMC en de Noordholland, die daarna als melkunie holland door het leven ging. Daarbij is de CONO toen van de onderhandelingstafel is weggelopen. Er waren toen al boeren die tegen 1 miljoen kg melk leverde bij de CONO. Als je alle jaren het prijsverschil dat de Cono anders uit betaalde over al die jaren bij elkaar door rekend en dit doet voor het boven genoemde guota dan scheelt dat een complete boerderij. Deze boeren die hebben net zoveel werk verzet om deze melk te produceren als collega die bij een andere fabriek zijn melk heeft geleverd. Na deze fusie werd er op de ledenvergaderingen, toen gezegt dat de CONO er slecht voor stond en wel gauw opgeheven zou worden. Ik wacht dit laatste nu nog af. Ga voor een goede melkprijs zal ik maar zeggen en niet voor de grootste onderneming. Meer rendement uit een hoger melkprijs zal ik maar zeggen. Jaap Stut.

 • hspons

  Is onze cooperatieve friesland campina nog niet groot genoeg? Het word is tijd dat de melkprijs ook het grootste is!!!

 • kremer

  Napoleon had ook zijn Waterlo.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik las elders dan Vion slechts een resultaat na belastingen boekte van 14miljoen. De reden voor dat slechte resultaat was de hoge inkoopprijs voor varkens/runderen. So what, bedrijven als Vion en Friesland Campina mogen best wat vlees op de botten hebben maar leden-leveranciers mogen optimaal profiteren van het coöperatie zijn

 • jstut

  Ha Gerrit, kan het ook zijn dat de verkoopprijs te laag is gesteld en dat daardoor de resultaten niet zo goed zijn. de inkoop is de sluitpost van alle verwerkers van agrarische producten. Je zit als producent altijd in een gedwongen positisie. Tank vol melk, melk moet weg, varken groot hok wordt te klein dan moet varken weg. enz enz. Misschien zal er aan de verkoop kant beter gepresteerd moet worden. Meer rendement uit de verkoop zal ik maar zeggen.

 • Alette

  Jstut: Vion heeft de hoge inkoopprijzen niet helemaal doorberekend in de verkoopprijzen. Doen ze dat wel, dan gaat de consument weer twijfelen. Door de crisis zit het overgrote deel van Nederland toch op het geld te passen. Die prijsstijgingen komen vast wel, maar wanneer en hoe de consument daarop reageert is de grote vraag.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Jstut; zoals Alette stelt kan/durft Vion de prijzen richting winkels niet te verhogen. Ze hadden ook voor margebehoud kunnen kiezen en de prijzen richting boeren te verlagen. Dat hebben ze gelukkig niet gedaan

 • gerrit coppens
  Panellid

  rieslandCampina laat Balkan-melkplas in etalage liggen
  De onderhandelingen tussen de Nederlandse zuivelgigant FrieslandCampina en Salford Capital dochter Danube Food Group over de overname van twee zuivelbedrijven in de Westelijke Balkan zijn stukgelopen.
  In februari kondigde FrieslandCampina de voorgenomen overname van Imlek en Mlekara Subotica aan. Het was de bedoeling dat het concern de deal volledig met vreemd vermogen zou financieren. Het Nederlandse zuivelconcern liet zich tijdens de onderhandelingen juridisch adviseren door advocatenkantoor Allen & Overy. Karine Kodde was lead partner van het team dat zich met de transactie bezig hield.
  Arla hijgt in de nek
  Op financieel gebied had FrieslandCampina Raiffeisen bank en Lazard in de arm genomen. Het team van Lazard bestond uit Bas van der Vlist en Fokke Eysink. Begin mei van dit jaar maakte FrieslandCampina met veel tamtam bekend het grootste agrarische bedrijf van de wereld te zijn. Met de overname had de zuivelreus die positie kunnen versterken. Dat is nodig, want Deense concurrent Arla hijgt FrieslandCampina in de nek.
  Even groot als FrieslandCampina
  Dat bedrijf kondigde onlangs een fusie aan met het Britse Milk Link en Duitse Milch-Union Hocheifel, waardoor een coöperatie zou ontstaan met een jaarlijkse omzet van € 9,4 miljard. Arla zou dan in omzet bijna even groot worden als FrieslandCampina, dat 2011 een omzet van € 9,6 miljard realiseerde.
  Met Danone lukte het ook al niet
  De gewezen overnametargets hebben een gezamenlijke jaaromzet van zo'n € 270 miljoen en hebben 1.400 werknemers in dienst. Danube heeft beide ondernemingen overigens al een tijdje in de etalage staan. Ook het Franse Danone snuffelde al eens aan de boterbergen, maar ook die interesse leidde niet tot een succesvole transactie. Zowel Imlek als Mlekara Subotica hangt een miljoenenboete van de Servische mededingingsautoriteit boven het hoofd.
  http://www.nieuwsgrazer.nl/Ozpb/I7a7

  Met die miljoenen boetes in het vooruitzicht is het maar goed dat FrieslandCampina de vingers niet brand

 • klaas.van.der.horst1

  FrieslandCampina wist dat die boetes er aan kwamen. Danube Foods/Salford ook. Dat moest dus in de overnameprijs zijn ingecalculeerd. De pijn heeft bijna zeker ergens anders gezeten, denk ik.

 • gerrit coppens
  Panellid

  vaak zitten er nog meer lijken in de kast waar boetes voor uitgedeeld kunnen worden. dan is het een open eind verhaal

 • kremer

  @Alette, Waarom mogen hogere prijzen niet door berekent worden bang dat de consument niet wil betalen? Men moet toch eten!

 • Gerd-Jan

  @ kremer: Boeren gaan voor als de burgers geweest zijn. Of tenminste, daar lijkt het op.

 • kremer

  Daar heb je gedeeltelijk gelijk in Gerd-Jan, volgens de NMA mag je de gestegen kosten niet door berekenen in de prijs van varkensvlees maar toen de melkprijs halveerde werd de melk in de winkel wel 2% duurder, daar wordt niet naar gekeken.

 • Alette

  @Kremer, dat is zeker waar. Maar zolang er goedkopere alternatieven zijn dan pakt de consument vaak het goedkoopste. (Al dan niet ander vleed e.d.)
  Ik denk zelf dat de supermarktketens een monopolypositie hebben. 1 supermarkt verlaagd de prijs en de rest gaat mee, zonder echt te kijken naar de leveranciers.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Leveranciers zijn in de ogen van de NMA niet belangrijk. Met de fusie die Friesland Campina tot gevolg had werd door NMA en Europese evenknie ook als voorwaarde gesteld dat er fabrieken verkocht werden. De consument zou teveel benadeeld worden. Door de verkoop van die fabrieken ging een behoorlijk deel van de toegevoegde waarde van die fusie verloren. Een ander voorbeeld is de monopoly positie die VanDrie bij de kalveren heeft. De opbrengst van de nuchtere kalveren staat eigenlijk sinds de sluiting van de veemarkten onder druk. MRIJ kalveren kelderden van 800 gulden naar 150 euro. Door de sluiting van de veemarkt vielen marktpartijen weg. Toen VanDrie vorig jaar de stap ging maken van marktleider naar monopolist heb ik een briefje naar de NMA gestuurd. Het antwoord was dat de actie van VanDrie geen gevolgen had voor de consument omdat de winkels nog bij andere partijen (Europees) gezien konden inkopen. Gevolgen voor leveranciers zijn niet relevant voor NMA en daar kijken ze niet naar

 • @meelmuisje

  De MUH wilde graag samengaan met Friesland Campina heb ik 1 1/2 jaar geleden gehoord. Echter de MUH staat met de rug tegen de muur. OP een bijeenkomst is aan de boeren gevraagd of ze geld wilden lenen aan de melkfabriek. Als de MUH zich niet alleen had gefocust op lang houdbare melk in Aldi en Lidl-verpakkingen i.p.v. eigen merk, hadden ze niet in de problemen gekomen. De fusie met DOC is een tijd geleden ook niet doorgegaan. Deze week stemmen de leden van de MUH of de fusie met Arla door gaat of niet. Mij benieuwen....

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.