Wat vind jij ervan?

Certis
Bedrijf

Certis introduceert kiemremmer voor Electrofog

4


Certis introduceert Gro-Stop Electro, de kiemremmer die speciaal is ontwikkeld voor heetverneveling met de Electrofog tijdens de bewaring. Elektrisch foggen is een nieuwe, maar bewezen techniek, die snel opgang maakt in de aardappelbewaring. De nevel met zeer fijne druppeltjes dringt overal door, wat langdurige bewaring mogelijk maakt. Omdat er bij toepassing geen uitlaatgassen vrijkomen, blijft ook de bakkwaliteit van de aardappelen beter behouden.

Gro-Stop Electro is een speciaal voor de Electrofog ontwikkelde formulering van de vertrouwde kiemremmer Gro-Stop. Vanwege de hoge concentratie werkzame stof (636 gram/liter) volstaat een veel kortere behandelingsduur dan met andere producten, wat tijd bespaart. De Electrofog zuigt de oplossing rechtstreeks aan uit de jerrycan. Met één behandeling per acht weken zijn aardappelen maandenlang te bewaren zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies.

De Electrofog is in Frankrijk ontwikkeld en wordt in diverse landen op steeds grotere schaal toegepast. Het ontbreken van schadelijke uitlaatgassen, de uniforme, zeer fijne druppeltjes, de geluidsarme werking en het bedieningsgemak zijn onderscheidende kenmerken van het apparaat. De nieuwe kiemremmer Gro-Stop Electro maakt het plaatje compleet.

Certis Europe B.V. biedt systeemoplossingen voor milieubewuste, geïntegreerde gewasbescherming. Certis levert de kennis en producten, zoals biologische en chemische middelen, natuurlijke vijanden en vangtechnieken. Certis ondersteunt hiermee telers van specialistische hoogwaardige gewassen bij de ontwikkeling van een gezonde en duurzame teelt.

Laatste reacties

 • Interessant! Benieuwd wat ze gaan besluiten, wanneer er geen oplossingen voor veehouders voor de hand liggen is het niet haalbaar om wel verplichtingen door te voeren. Wat zijn de mogelijkheden op gebied van mestverwerking voor boeren die niet nieuw gaan bouwen en het op een huidig systeem willen toepassen?

 • heico1

  Ik ben, als pluimveehouder, ook erg benieuwd hoe export beschreven gaat worden in de nieuwe wet.
  1 januari 2013 - verplicht percentage mestverwerking - ik vind het vooralsnog érg vooruitstrevend, dan moet er nog heel wat aangevraagd, vergund, geregeld, gefinancierd en ge- en verbouwd, worden.

 • JeroenNolles

  vanuit het onderwijs ook interessant! Wij willen als CAH Dronten onze studenten graag ervaring op laten doen met mestbewerking en willen dit op onze eigen Schoolboerderij doen. Alleen er zijn nog niet zoveel (bewezen) systemen, alleen mestscheiding fase 1 doen we nu..

 • wildenbeest

  In het buitenland kijkt men als het gaat om mestverwerking en mestbewerking ook naar de de kwaliteit van de (drijf) mest na bewerking en ook worden daarbij ook de effecten t.a.v. de emissie en bemestingsvoordelen, meegenomen. We hebben als Bos Benelux BV in de afgelopen periode ons gericht op het Aeromix systeem dat al jaren in Engeland en Ierland wordt toegepast en ook blijkt dat de behandeling van de dikke fractie na mest scheiding in o.a. Amerika m.b.v. een Bedding composter of Beddingmaster wordt gedaan om de kwaliteit van de dikke fractie of gesepareerde mest op te waarderen en evt. te concentreren.

Of registreer je om te kunnen reageren.