Wat vind jij ervan?

Vrouwen, waar zijn jullie?

3


Vrouwen gebruiken internet anders dan mannen. Terwijl mannen meer tuk zijn op zakelijke info en dating, willen vrouwen vooral persoonlijke contacten onderhouden. Met bedrijven, maar vooral met familie en elkaar. http://www.frankwatching.com/archive/2014/05/09/mannen-vs-vrouwen-op-social-media-zoek-de-verschillen-infographic/ Het valt daarom des te meer op dat er bijzonder weinig vrouwen actief zijn op dit forum: Boerderij-Connect. Boerinnen of partners van boeren hebben een andere manier van leven dan de 'algemene'vrouw. Daar horen specifieke sores en vreugdes bij. Op dit forum zie ik daar niets van terug. Is het forum niet aantrekkelijk voor vrouwen? Of ligt het aan iets anders? Vrouwen, waar zijn jullie?

Laatste reacties

 • Ferm

  WelinkM, of er weinig vrouwen actief zijn op dit forum:Boerderij Connect weet ik niet. Je kunt immers niet zien of de inlogger een man of vrouw is. Ik ben zelf vrouw en meewerkend boerin. Ik heb een eigen account hier aangemaakt zodat mijn man en ik met een eigen inlog-naam kunnen reageren want ik merk dat we vaak een andere invalshoek op hetzelfde onderwerp hebben.


  Dat boerinnen specifieke sores en vreugdes hebben dan de 'algemene' vrouw zoals je stelt, onderschrijf ik wel. Ook maakt het denk ik nog meer verschil of je mee-boert of niet. Persoonlijk reageer ik als boerin en dat zal de reactie wellicht anders kleuren dan een boer, maar dat is mooi, die diveresiteit op een forum.


  Misschien als er een vaste 'rubriek' voor boerinnen of vrouwen van boeren is dat het leuk blijkt te zijn om wat meer sociale ervaringen uit te wisselen omtrent het wel en wee van het persoonlijke boerenLEVEN. Toch ervaar ik dit forum meer werkgerelateerd dan persoonlijk gerelateerd, maar dat loopt natuurlijk altijd door elkaar op een boerderij. • Plas Potatoes

  Zou het kunnen zijn dat vrouwen met een eigen, in mijn geval (aardappel)bedrijf zo


  weinig tijd hebben naast het 'ambachtelijke' werk, de administratie en ja hoor, ook


  de huishouding, dat ze effectief met die tijd om moeten gaan en tot de conclusie


  komen dat 'blaten' over verwachte aardappelprijzen enz. op dit forum niet echt iets


  toevoegt aan hun 'ondernemen'??? Aardappelmeisje

 • xantiqa

  Misschien inderdaad de drukte.


  Wij hebben varkens (vermeerderings)bedrijf waar manlief van 's ochtends vroeg tot laat in de middag/begin van de avond aan het werk is terwijl ikzelf ook fulltime buitenshuis een baan bij een loonbedrijf voor de glastuinbouw heb, waar het ook regelmatig laat wordt.


  'Poging tot huishouden' doen we samen. Tijd voor tv kijken is er nauwelijks en in de pauzes proberen we de vakbladen bij te houden en ikzelf kijk dan vaak even op de boerderij online. Dit is de eerste keer dat ik ergens op reageer. Niet zozeer om inhoudelijk te reageren maar om te laten weten dat er toch denk ik, net als ik, meer vrouwen hier regelmatig een kijkje komen nemen maar niet direct de behoefte/tijd hebben om mee te praten. Want als hier weer op gereageerd wordt, ga je tóch weer even kijken. ;-)Of registreer je om te kunnen reageren.