Wat vind jij ervan?

Paniekbeleid bij nVWA

0


Het is een triest feit, dat er weer geknoeid is met grondstoffen voor diervoeders, het meest schrijnend is het, dat NL een Trusfeed en GMP+ heeft en dat door die certificering duurdere grondstoffen in NL gevoerd moeten worden dan in omringende landen. Voor nVWA is dit wél een voordeeltje, op dit moment probeert ze om iedereen te laten zien hoe onmisbaar en vooral hoeveel macht of ze hebben : er wordt weken over gedaan om "alles" in kaart te brengen en vooral te blokkeren. Bedrijven, die onwetend, enkele microgrammen Furazolidon hebben gevoerd, worden bedreigt met ruiming op eigen kosten ! Ondertussen is nVWA "druk bezig" om te kijken wie er nog meer bij betrokken kunnen worden ipv te kijken hoe een en ander weer op een goed spoor kan worden gezet. Er worden brieven opgesteld en rondgestuurd van 4 vellen, met onbegrijpelijke taal voor normale mensen, en de conclusie kan in 4 regels, maar het geeft niet, het mag tijd kosten !!

Als we dan even naar Dld kijken, daar waren ook 11 bedrijven bij dit schandaal betrokken , maar met de Duitse Gründlichkeit gaat men anders te werk. Maandag werden deze bedrijven geblokkeerd, er werden proefslachtingen gedaan, vrijdag was de uitslag bekend en afgelopen zaterdag hebben deze bedrijven hun varkens alweer geleverd. Maandagmorgen kwam ik de eerste vleeswagens uit Dld al weer tegen, met grote kans van het vlees van betreffende varkens. Maar ja, onze staatssecretaris roept op het NOS-journaal ook heel hard, dat het geen énkel kwaad kan voor de consumptie !! (?)

Het lijkt ook net of nVWA, met hun beleid, paniek willen veroorzaken en ipv Crisisbeleid om Paniek te voorkomen, juist Paniekbeleid doen om een Crisis te veroorzaken.

Wie is in staat om zo'n beleid te keren of móet de sector er aan onderdoor, voor straf, net als die slachterij met al z'n slagers in Betuwe afgelopen voorjaar, want ja zij zijn de baas en de sector heeft, volgens nVWA straf verdient en moet nu maar betalen !

Onderussen zitten de slachterijen, ook in omringende landen, met saamgeknepen billen, te wachten wat de uitkomsten zijn, want er ligt ook nog vlees van afgelopen maanden van betreffende bedrijven in de koelcel. Dus nVWA we kunnen de soap nóg spannender maken ! Hoog tijd voor een OMBUDSMAN voor onze sector, maar wel graag snel.

Of registreer je om te kunnen reageren.