Wat vind jij ervan?

'RFF-boeren lieten 900 miljoen euro liggen'

1


'De leden van Friesland Foods zijn een bedrag van tussen €?600 mln en €?900 mln misgelopen' en 'de ex-leden van Friesland Foods moesten inleveren door de fusie en de ex-leden van Campina blij mogen zijn met wat hun in de schoot is gevallen.' Dat schrijft oud directievoorzitter Luc Dahlhaus van Friesland Foods in een ingezonden brief in het Financieel Dagblad.
Nou, reageert u maar! Dat zijn me nog eens uitspraken. Hoe denken jullie daarover?

Eén reactie

  • gerrit coppens
    Panellid

    Hoe bepaal je een prijs? Als destijds Campina lid heb ik voor de fusie gestemd. Voor zover ik toen de cijfers bekeek, voor zover je die als gewoon lid te zien krijgt, had ik het idee dat we als Campina te weinig voor onze inbreng kregen. Vanuit de leden vanuit het voormalige Friesland Foods hoor en lees je dat ook zij dachten dat ze te weinig voor hun bedrijf kregen. De waarheid zal dus wel ergens in het midden liggen. Het enige wat we als leden kunnen beoordelen is de solvabiliteit en het vermogen dat min of meer op naam zijn. Er zijn echter daarnaast nog vele andere aspecten die in de onderhandeling worden meegenomen en waar we geen zicht op hebben. Ik noem bijvoorbeeld de marktwaarde en verwachtingen ban A merken als Chocomel, Mona etc.. Het is derhalve een onzin discussie om nu nog te blijven zeuren wie te weinig en wie teveel ontvangen heeft voor de inbreng.
    Een feit is wel dat een deel van de toegevoegde waarde van de fusie teniet is gedaan doordat Kroes ons verplicht heeft om belangrijke onderdelen aan onder meer Arla te verkopen. Maar het belang van de consument is nu eenmaal groter dan het belang van de melkveehouder die met moeite het hoofd boven water kan houden

Of registreer je om te kunnen reageren.