Wat vind jij ervan?

Wakker Dier protesteert tegen import legbatterijeieren

3


In de regionale dagbladen Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger stond 15-7 een aanvullend bericht dat Wakker Dier actie voert tegen de import van goedkopere legbatterijeieren. Deze import drukt de prijs van de scharreleieren hier. Maar in het bericht van beide kranten stond ook dat boeren hun legbatterijen hebben verkocht buiten Europa en dat ze daar nu de concurrentie van ondervinden. Penny wise and pound foolish?

Laatste reacties

 • Guske

  Ja, Harry dat is het bekende (letterlijke)kip en ei verhaal...

 • mrJ

  Kan iemand mij vertellen waarom een product (ei) die hier niet geproduceerd mag worden wel verkocht mag worden? Hoezo boter op je hoofd???

 • Ferm

  @mrJ, het zelfde is het geval met kleding gemaakt door middel van kinderarbeid, dat hier gewoon verkocht mag worden. En zo is er nog veel meer op te noemen.


  Dit alles is geoorloofd onder de noemer ECONOMIE. Geld moet rollen, want dat levert de handelaren, verwerkers, tussenpersonen etc. geld op. Dat de Nederlandse producent hierdoor in een niet-concurrerende positie geplaatst wordt is in deze van ondergeschikt belang. Zij gaan/moeten veelal wel door omdat ze aflossingsverplichtingen bij de banken hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.