Wat vind jij ervan?

Het belang van een goede drinkwaterkwaliteit

3

Het belang van een smakelijke en goede drinkwaterkwaliteit wordt vaak onderschat. Voldoende kwalitatief goed drinkwater is echter een essentieel onderdeel in de veevoeding. Gedurende de huidige zomerse temperaturen is onbeperkt schoon drinkwater zelfs van levensbelang voor vee. Nu is het een goed moment om eens stil te staan bij de drinkwaterkwaliteit van uw koeien.

Laatste reacties

 • japke33

  Ja, de koopman klaagt wel over onze kalveren, dat ze te licht zijn,.Krijgen er ook weinig voor, maar kunnen ze moeilijk afspuiten. Koe kalfjes wil ie helemaal niet hebben. Maar ja, ik heb liever lichtere kalveren, is veel beter voor de koe. Dan maar wat minder geld uitbetaald.

 • Martin Oldenhof

  De handelaar neemt alle kalveren mee. Als je de kalveren goed en regelmatig voert groeien ze ook wel. Anders een paar dagen langer houden, groeien ze ook meer

 • jan1

  Je zult toch wel net zo als vele anderen de kalveren 14 dagen moeten houden. In die tijd kunnen ze toch ook groeien. Dat ,als licht kalf afkalveren is of zich niet het probleem . Het probleem is de kalververzorging.
  Uit onderzoek is gebleken dat 58% van de kalveren van 1 week oud lichter is dan het geboortegewicht.
  Als je de kalveren netjes oppast heb je eenkalf die bij de geboorte 40 kg. is. Dan kan die bij het afleveren zo tussen de 55 en 60 kg. wegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.