Wat vind jij ervan?

Onafhankelijke mest controle.

4


De fraude is voornamelijk bij varkens drijfmest en de controleurs kunnen op basis van normale analyse de mensen die kwaad willen er zo uit pakken. Want als Jaap Haanstra gelijk heeft met soms wel 50% zwaarte mest dan zijn deze analyses ook twee keer zo hoog. Dan moeten ze deze analyses boven de 20% terug brengen op normaal nivo. Wat ik wel af vraag is heeft Jaap Haanstra overleg gehad binnen LTO om dit probleem op te lossen, zo niet dan vind ik dat hij andere binnen LTO zwart maakt en het probleem legd naar andere sectoren. En de afnemers zijn die zo stom om dit te acsepteren. De overheid kan met gezond verstand dit probleem oplossen. Voor vaste mest geen externe controleurs.

Laatste reacties

 • j.verstraten1

  p.stroo1, als ik denk dat ik begrijp wat jij bedoelt, dan moeten we vwb vaste mest gewoon met forfaitaire normen gaan werken. Maar dan weet jij ook al dat veel veehouders met vaste norm x gewogen tonnage niet aan hun benodigde kg afvoer komen, volgend probleem. Juridisch kun je niet een volgens de eisen genomen monster afromen omdat de uitslag je niet bevalt. Afnemers zijn niet zo stom dit te accepteren, zolang de samenstelling voor hun niet relevant is maakt het hen gewoon niet uit.

 • zon

  Dat hoge aandeel zwarte mest is een roddel en stoelt niet op bewijzen.


  Tegenstanders van veehouderij pakken dit aan om ons zwart te maken,


  maken er ook nog snel strengere regelgeving bij en ze hebben hun doel weer bereikt.


  Onbegrijpelijk dat mensen uit de landbouw dit soort roddels rondstrooien. • red

  Als we echt fraude willen bestrijden moeten alle ministers en ambtenaren met gps lopen dan weet je direct, waar ze weer hebben zitten dineren met activisten.


  Kunnen we op de pc mooi volgen of ze wel aan het werk zijn en niet weer een snoepreisje hebben.


  Dus voorkom fraude : alle politicie gps inplanteren.


  Vind u dit onzin ? Zo lees ik boven staand artikel ook.


  Alle boeren en transporteurs worden weer neer gezet als grote criminelen.


  Dit lijkt mij niet wenselijk en op waarheid gestoeld.


  Als er met ambtenaren en controleurs moet worden geschoven, als er weer een budget op begint te raken moet er niet altijd over de rug van de landbouw werk gezocht worden voor deze mensen.


  De lanbouw geeft tegenwoordig meer werk aan controleurs dan aan gewone werkers. Dan niet te vergeten deze controleurs moeten ook worden gecontroleerd etc. etc. Maar de lanbouw moet het wel allemal betalen.


  Terug naar de basis. En ieder bedrijf heeft weer de mogelijkheid om een goede eerlijke boterham te verdienen.


  Het is volgens mij ook modern om te willen zeggen hoe het moet in de landbouw, zelfs de Rabo bepaald al wie door mag en wie moet stoppen gewoon omdat zij vinden, en niet op wat de ondernemer presteerd. • schoenmakers1

  heel steekhoudend allemaal wat je hier te melden hebt red, ben ik het volledig mee eens

Of registreer je om te kunnen reageren.