Wat vind jij ervan?

Immulon verkrijgbaar in grootverpakking

5


Immulon nu ook verkrijgbaar in grootverpakking


De vorig jaar geïntroduceerde grootverpakkingen Pyrogenium (6-pack) en UierBalsem (2,5 L) van ECOstyle Animal Care zijn zo goed ontvangen door de markt, dat onlangs is besloten het aantal grootverpakkingen uit te breiden. Vanaf heden is daarom het product Immulon naast de bekende 100 ml verpakking, ook verkrijgbaar als 6-pack.

Immulon is een weerstandbooster voor diverse diersoorten, o.a. voor rundvee en kalveren. Het is te gebruiken bij virale aandoeningen en ter versterking van de algehele weerstand. Te denken valt bijvoorbeeld aan diarree en longaandoeningen bij kalveren. Ook bij hoestende paarden werkt Immulon erg goed.

Immulon bevat een hoge concentratie Echinacea, waardoor de weerstand tegen virussen in korte tijd zienderogen toeneemt. Immulon voorkomt en geneest virusziekten, zoals griep, hoesten, IBR, IPV, bronchitis, longontsteking en infectieuze diarree. Virusziekten zijn niet te bestrijden met antibiotica, maar worden overwonnen door temperatuurstijging (koorts) en een hogere concentratie witte bloedlichaampjes in het bloed. Immulon verhoogt, onder andere door de aanwezigheid van Echinacea, op een krachtige wijze de aanmaak van witte bloedlichaampjes. Hierdoor neemt de weerstand tegen virussen toe en heeft Immulon ook een preventieve werking.Immulon is een geregistreerd diergeneesmiddel en heeft 0 dagen wachttijd voor vlees en melk. Het middel is eenvoudig zelf toe te dienen.

Zowel de 100ml. verpakkingen als de 6-pack Immulon zijn te verkrijgen bij uw vakhandel.
Vraag ernaar!

Laatste reacties

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Leuk bedacht, maar ik denk dat onze veearts toch raar op zal kijken wanneer ik hem op bel voor een 'koninklijke verlossing'. En dan af spreek dat ik als veehouder de koe alvast gewassen klaar zal zetten in de 'koninklijke verlossingsbox'.
  Aangekomen pakt de veearts zijn 'koninklijke verlossingssetje' uit zijn 'Heilige Koe' (want auto's zijn milieuvervuilend dus die gaan we ook positief-framen) en begint de koe te scheren en te verdoven naast de vorige keizersnede. Want toen noemde we gewoon het beestje bij zijn naam en legde wij gewoon uit aan het niet-agrarische volk wát een keizersnede inhoud, waarom je kiest voor een keizersnede en welke voordelen er voor zowel koe, kalf als veehouder aanzitten.
  Ach ja... Die goede ouwe tijd.....

 • Heijdravleesvee

  Haha! Ik ben heel benieuwd naar de reactie van jullie veearts morgen of overmorgen. Wat ik er mee wilde zeggen - maar dat begrijpen jullie als geen ander, is dat we op de boer merken dat ZELFS collega's elkaar gaan bekritiseren op het vlak van de keizersnedes. Limousin en Blondes houders vechten elkaar bijna de tent uit en niets is zo slecht voor een kleine club als verdeeldheid.
  En naar die goede ouwe tijd, zonder PvdD en DB verlang ik ook iedere dag terug. Succes met komende KEIZERSNEDES - we houden contact!

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Accoord! Maar die verdeeldheid is er binnen de melkveehouderij evenzogoed als binnen de vleesveehouderij. Kritiek hebben op elkaar is ansich niet verkeerd, maar de manier waarop men die uit en naar buiten brengt is wel soms zeer kwalijk te nemen. Ook heeft dit in grote maten te maken met 'bedrijf- of sectorblindheid'. Wij hebben diverse runderrassen gehouden, gefokt en verwerkt. Dit maakt je bijna een alleskunner en waardoor je snel overal iets van oppikt, overneemt en doorgeeft indien mogelijk én wenselijk. Op dat laatste punt wringt de schoen alweer, want gros van de veehouders gaat niet zo gemakkelijk (grote) veranderingen aanbrengen in zijn/haar bedrijfsvoering.

 • Heijdravleesvee

  Helmaal mee eens! Wij mesten ook alle rassen.
  Maar hoe wil je de strijd aangaan met alle geïmporteerde vellen en lellen, beloond met een ster van de dierenbescherming, als verdeelde sector. Denk je niet dat je daarvoor de geledingen meer zal moeten sluiten. Op dit moment proberen individuele vleesveehouders ook een ster te bemachtigen terwijl ze hun product daarmee gelijk stellen aan een UNOX worst.
  Natuurlijk mag iedereen dat zelf weten, maar we zijn in Nederland minstens zo goed en op vele gebieden veel beter bezig met alle duurzaamheidsaspecten dan de Ieren en leveren een veel betere kwaliteit rundvlees. Alleen het stigma rond de keizersnede lijkt steeds in de weg te zitten. Wij zijn zelfs op de boer constant aan het uitleggen dat deze ethische discussie niets met dierenwelzijn te maken heeft. De verdeeldheid hierover en het onvermogen van onze sector om het verhaal goed over te brengen, zit ons steeds meer in de weg. Ook slagers krijgen vragen over de KZ van klanten, maar weten niet wat zij moeten antwoorden omdat wij die antwoorden vanuit de dagelijkse veepraktijk niet aan hen communiceren. Bovendien wordt er zelfs met het maken van beleid ingezet op wat de Dierenbescherming als Dierenwelzijn heeft gedefinieerd. Een goed voorbeeld hiervan is de regeling Diervriendelijk Produceren. Daarvoor kom je alleen in aanmerking met een Beter Leven certificaat. Zowel in 2011 als in 2012 is de 200.000,- die specifiek bestemd was voor de Nederlandse Vleesveehouderij op de plank blijven liggen omdat niemand dit certificaat heeft. Uiteindelijk is het geld over andere sectoren verdeeld! LTO zat aan tafel bij het stellen van de voorwaarden voor de regeling, wist dat geen enkele veehouder gecertificeerd was en heeft niet ingegrepen.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Ja, da's lastig. Hier kijkt de consument gemakkelijk(er) over het hek om een mening te vormen hoe wij ons werken in hun ogen zouden moeten doen. Tis jammer dat het andersom niet zo werkt :D
  Wij krijgen bij ons in de slagerij er ook soms wat vragen over en beantwoorden die dan ook in alle eerlijkheid en oprechtheid. Simpele uitleg dat je als veehouder kiest voor veiligheid en zekerheid doet meestal al genoeg. Wanneer mensen dat op prijs stellen mogen ze een keizersnede bijwonen en sommige doen dat ook daadwerkelijk.
  Deze laatste groep is vaak onder de indruk van de expertise van de veehouder en veearts alsmede de volledige rust welke er heerst tijdens de geboorte. Na afloop zeggen ze dan ook vaak dat ze gerekend hadden op een heuse slacht/martelpartij met een zee van bloed en grof geweld, maar dat van al dit geen totaal geen sprake is. (Één jongentje welke mee was ervaarde dat zelf nogal als een zware teleurstelling, daar hij op you-tube de meest bloederige en schrikwekkende filmpjes had gezien en zo'n horrorsenario nu in het echt mocht beleven).
  Maar ja, dit zijn bijvoorbaat de (vleesetende) mensen welke open staan voor de discussie om er van te leren en tot elkaar te komen. Daar het bij mensen van de dierlievende organisaties juist een discussie is tot overtuiging van de tegen partij. Niet dat dat laatste punt bij ons veehouders heel veel anders is ;)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.