Wat vind jij ervan?

Jan Engwerda
Redactie

Helpt de Nederlandse aardappelsector China niet te veel?

3


Twee berichten van deze week: Nederlandse aardappelkwekers mogen voortaan miniknollen naar China exporteren. Dan kunnen de Chinezen sneller nieuwe rassen gebruiken. Aviko hielp het Chinese bedrijf Snow Valley met het bouwen van een fritesfabriek.

Keert deze vorm van samenwerking zich op termijn niet tegen de Nederlandse aardappelsector? Kijk maar naar de glastuinbouw. Het buitenland heeft de Nederlandse kasteelttechnieken overgenomen en is nu een geduchte concurrent geworden van de Nederlandse tuinders.

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Heel erg goed van AVIKO cooperatief ,Het is van de zotte de Chinees niet te willen helpen zijn eigen aardappel te verbouwen. Een probleem de multinational zal de goedkoopste verwerken . Of er moet wat gevonden worden zodat ze alleen de Hollandse aardappel willen. Met melk voorlopig ook gelukt In Thailand adverteren ze met hollandse melk dat je er 10 cm langer van word .De volgende zou kunnen van hollandse aardappel voetbal je slimmer./ hoe het ook zij de Multinational blijft lachen en de hollandse en Chineese boer kreunen.

  • Dualdrain

    Het zijn natuurlijk weer die domme Hollanders die met hun ontwikkelingshulp / weggeef cultuur die de Chinezen gaan helpen met de aardapppelteelt. Hoe dom kun je zijn ?? Neem een voorbeeld aan Coca-Cola..........deze bewaakt al vele tientallen jaren met grote zorg het strikt geheime recept van de frisdrank. Gevolg...een wereldwijde Amerikaanse export. Holland sloopt zijn eigen kennis economie.................! Gevolg = werkeloosheid !!

  • Roggeband

    Prima, technologie verkopen, Nederland te klein om dit zelf te telen, hebben wel de kennis, verkopen dus. Nederlandse poterteler wordt er op termijn alleen maar beter van.

Of registreer je om te kunnen reageren.