Wat vind jij ervan?

een inlogcode bij RVO moet zelf gekocht worden bij derden. wat vinden wij hiervan, en welke partij is dan aan te raden?

16


Over 1 maand worden de oude inlogcodes van DR vervangen door E-herkenning. Ik begrijp dat we die codes zelf moeten aanschaffen. LTO horen we niet! Hebben zij geen advies in deze? wie weet er iets meer, of heeft ervaring met aanbieders van deze herkenning?

Laatste reacties

 • botervloot

  het is weer geldklopperij van de bovenste plank ik heb nog nooit wat gehoort dat er ergens wat mis ging met het inloggen.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Op zich vind ik het positief dat er een beetje eenheid komt. E-herkenning gebruik ik al jaren om in te loggen op de ZLTO-site. Ook andere agrarische sites (ik dacht het oude Cehave) kon je bereiken met Z-login. (een van de leveranciers van E-herkenning)


  Daarnaast heb je voor een aantal regelingen van het oude ministerie EZ ook E-herkenning nodig. Gemeenten vragen voor sommige aktiviteiten DigiD, voor andere lokketten hebben ze E-herkenning.


  Allemaal omslachtig en je hebt een bult wachtwoorden en inlogcodes te onthouden. Synchonisatie is prima. Het enige nadeel is dat de gevraagde E-herkenning een zwaardere is dan de E-herkenning die ik voorheen voor die andere activiteiten nodig had. Maar goed dan wordt het inlogbereik ook wat groter • twenter

  Ik heb nog geen E-herkenning aangevraagd. Geen idee welke aanbieder ik moet kiezen. En hoezo zijn er verschillende aanbieders? Ze moeten toch allemaal hetzelfde bieden? Dus dat mijn gegevens overal even veilig zijn... Wie heeft er ervaring mee en kan wat tips geven?

 • ghlegebeke

  la de RVO toch naar de bliksem lopen ze doen zich heel wat


  voor maar ze Herkennen zich zelf niet! en dat zooitje krijgt


  ook nog een maandloon .

 • Elevage

  ik vind het ook allemaal onzin en vooral zonde van het geld. Er zijn zoveel verschillende instanties met verschillende inlogsystemen en codes dat het kleine beetje E-herkenning een druppel op de gloeiende plaat is.


  Ook ik heb nog geen keuze gemaakt, het is allemaal 1 pot nat, maar ze hebben wel verschillende keuzes zodat je a net niet met b kunt vergelijken, om het makkelijk te maken maar niet heus

 • MMvanIttersum

  Het klopt dat het huidige gebruikersnaam en wachtwoord gaan verdwijnen. RVO gaat volledig over op inloggen met eHerkenning. Voor de fusie van DR en Agentschap NL maakte Agentschap NL ook al gebruik van eHerkenning en dit wordt dus gelijk getrokken. Bedrijven krijgen dus 1 inlogcode bij alle onderdelen van de overheid. Dus op zich is dat wel een verbetering. Helaas zitten hier wel weer kosten aan. Dit komt omdat de overheid niet zelf een inlogsysteem ontwikkeld heeft maar dit over heeft gelaten aan de markt. Vandaar dat er ook meerdere aanbieders zijn welke mogelijk elk een andere manier van inloggen kunnen hebben. Maar de veiligheidseisen waar ze aan dienen te voldoen zijn gelijk. Ook niet elke aanbieder kan het gewenste veiligheidsniveau aanbieden. Het benodigde niveau voor RVO is minstens 2+.
  De onderstaande link geeft een overzicht van de erkende aanbieders met de kosten
  https://www.eherkenning.nl/bedrijven/eherkenningsmiddel-kopen/stap-3-keuzematrix/

 • MMvanIttersum

  Een aanbieder uit dit rijtje welke de meeste agrarische ondernemers wel zullen kennen is Z-login. Zij zijn ook wel aardig actief om kenbaar te maken dat ze eHerkenning aanbieden. Vandaar dat veel ondernemers hier ook voor kiezen. Maar ik denk dat alle andere aanbieders het net zo goed kunnen. Persoonlijk heb ik voor het eigen bedrijf en op mijn werk alleen ervaring met Z-login. Het aanmelden is op zich goed te doen. De website wijst zichzelf aardig goed. Je dient een aantal stappen te doorlopen waarbij je de bedrijfsgegevens invult (uittreksel van de KVK van je bedrijf is handig om er bij te hebben). Bij stap 1 geef je o.a. de gegevens op van de persoon welke wettelijk bevoegd is namens het bedrijf te handelen. Bij stap 2 geef je de gegevens op van de persoon welke het account mag gaan beheren. Bij de meeste bedrijven zal dit de eigenaar zijn. Je kunt hier meerdere personen opgeven maar je betaald dan ook extra abonnementskosten. Bij stap 3 kan je aangegeven wie je machtigt namens het bedrijf. Je kunt dus je adviseur machtigen. Dit kun je eventueel ook later nog doen. Dan volgen er nog een paar stappen over betalingsgegevens e.d. en tot slot krijg je een contract in PDF welke je dient uit te printen. Deze dient ondertekend te worden en inclusief een kopie van het geldige legitimatiebewijs opgestuurd te worden naar ZET Solutions (tip: kopie voor jezelf). Je ontvangt dan een brief over hoe je de eHerkenning aan je bestaande of nieuwe Z-login kunt koppelen

 • MMvanIttersum

  Er zit bij deze brief nog een formulier welke ondertekend en terug gestuurd moet worden. En daarna is het hele verhaal klaar en kun je na +/-3 dagen inloggen met je Z-login eHerkenning. Durf je het toch niet aan? Er zijn zat adviseurs die het kunnen regelen of een handleiding beschikbaar hebben voor klanten.  Ik wil trouwens nog wel even reageren op een aantal uitspraken in de vorige reacties
  1. Tot eind dit jaar kan er nog gewoon ingelogd worden met het oude vertrouwde gebruikersnaam en wachtwoord. Alleen bedrijven welke bijvoorbeeld door het melden van een bedrijfsoverdracht of dergelijke een nieuw account krijgen zullen geen gebruikersnaam en wachtwoord meer krijgen maar direct eHerkenning aan moeten schaffen. Dus het is nog niet direct komende maand.
  2. LTO heeft zeker wel van zich laten horen. Ze zijn niet tegen de eHerkenning in gegaan, klopt. Dit zou zonde van de moeite zijn geweest want het was toch wel door gegaan omdat ze bij de overheid meer eenheid willen. Alle andere bedrijfstakken hebben er mee te maken en de agrarische sector is geen uitzondering. Terecht toch? LTO heeft wel wat voor haar eigen leden geregeld namelijk 25% korting voor de vroege aanvragers dit jaar en verder elk jaar 15% korting bij Z-login. Dus jammer voor niet-LTO leden maar LTO leden betalen niet voor niets contributie. Daar hoeft niet iedereen altijd van mee te profiteren.

 • Martin Oldenhof

  Klopt het dat alleen in Nederland betaald moet worden voor een inlogcode (E-herkenning) maar in de rest van Europa niet?

 • hoevedako

  Trieste actie van de overheid. willen alles van je weten, moet je er ook nog voor betalen.


  Welke gevolgen zijn er voor je, als je geen e-herkenning neemt?

 • schoenmakers1

  zoals al meer hier aangegeven, de overheid wil de gegevens hebben en stelt de boeren niet in de mogelijkheid deze aan te leveren, als ik voor mij een normale denkwijze naga kan dit dus niet.


  dat lto een korting heeft bedongen voor de eigen leden is fijn voor hun, maar om te stellen dat lto het goed doet is wel een deur te ver, ik hoop ook dat zij nooit meer spreken namens de hele sector, zou wel zo fijn zijn voor de niet leden, lto maakt meer kapot als je lief is

 • JaccoFo

  E-herkenning is alleen nodig bij inloggen met kvk-nummer. Ik hoorde dat je iemand kunt machtigen die niet met kvk geregistreerd staat en je kunt met zijn/haar code inloggen.

 • Jochem Lekkerkerker

  RVO stelt de landbouwers in de gelegenheid om onder meer in 2015 weer derogatie en betalingsrechten aan te vragen. De belangen zijn dus groot. Bij de nieuwe betalingsrechten gaat het bij de meeste landbouwers om kleinere bedragen dan voorheen, maar toch gaat het om veel geld. Om er zeker van te zijn dat deze gelden ook bij de juiste persoon terecht komen wordt er ook een kleine inspanning van de landbouwer verwacht. Door middel van eHerkenning is door RVO ten alle tijde te achterhalen wie wat aanvraagt, muteert, of wijzigt in de digitale omgeving van het RVO. Dit is namenlijk de eigenaar van de mobiele telefoon waarnaar het beveiligings SMS-je is verzonden tijdens het inloggen op de site of de houder van de OTP responder.

 • MMvanIttersum

  @Martin Oldenhof


  Hoe dit verder in Europa is heb ik geen idee. Daar zullen ze ook wel iets van een soort RVO hebben aangezien er meer landen met derogatie zijn en ook andere landen een soort toeslagrechten/ betalingsrechten uit zullen betalen. Dus ook daar zal wel iets van een digitale omgeving zijn en het zou mij niet verbazen als daar ook een soort eHerkenning benodigd is


  @Hoevedako


  Het gevolg is o.a. dat je geen uitbetaling van toeslagrechten aan kunt vragen zoals Jochem ook al weergeeft. Keuze is voor mij dan gauw gemaakt ook al vond ik de oude inlogcodes net zo makkelijk


  @Schoenmakers1


  Ik stel in mij ractie niet dat LTO goed is. Dat laat ik in mijn reactie helemaal in het midden. Daar heb ik wel een persoonlijke mening over maar daar gaat het bij dit onderwerp niet over. Het gaat hier om eHerkenning. Wat ik nog wel wil toevoegen is dat ik DDB, NMV en andere branche organisaties ook niet gehoord heb. Die doen toch net zo goed aan belangen behartiging van haar leden?


 • MMvanIttersum

  @JaccoFo
  eHerkenning is voor zover ik weet alle bedrijven (dus met KVK inschrijving met landbouwactiviteit (SBI-code) welke tevens benodigd is voor de nieuwe betalingsrechten volgend jaar. Handig om dat tevens even te checken en eventueel je KVK bij RVO te melden als dat nog niet is gedaan). Alleen eenmanszaken twijfel ik een beetje als die ook met DigiD kunnen of niet.
  Dat iemand machtigen die niet ingeschreven staat bij de bedrijf kan inderdaad. Dat is in mijn eerdere reactie de bij stap2 genoemde persoon. Dit kan dus iemand van buiten het bedrijf zijn. Maar dan moet je alsnog eHerkenning hebben.
  Een andere optie is om iemand te machtigen. Alleen ook hier zal je weer eHerkenning nodig hebben. Je machtigd dan iemand om met zijn eHerkenning om met jouw eHerkenning dingen uit te voeren.
  Een laatste optie waar je geen eHerkenning voor nodig hebt is om nu iemand bij RVO te machtigen welke namens jou mag handelen. Maar die persoon heeft dan dus een account bij RVO nodig (inclusief eHerkkening) om dat te kunnen doen. Maar in het algemeen zou deze persoon jou vaak niet de inlogcodes geven aangezien je dan ook bij zijn gegevens kan. Ook kan niet alles via een dergelijke machtiging geregeld worden. Dus vroeg of laat heb je eHerkenning nodig. Voor zover ik weet kom je er niet onderuit

 • Elevage

  bedankt voor de link met overzicht aanbieders, die ga ik eens rustig bestuderen

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.