Wat vind jij ervan?

Verweerde asbestdaken vervangen?

2


Hoeveel verweerde asbestdaken zie je in je nabije omgeving? Wist je dat een stevige hagelbui en storm de dodelijke asbestvezels kilometers ver kunnen verspreiden met gevaar voor de volksgezondheid?
Asbest inpakken of meteen vervangen? Als je vervangt door middel van geisoleerde dakpanelen dan kun je vast klaar zijn om er over 2 of 3 jaar zonnepanelen op te leggen want de prijzen daarvan blijven snel dalen!
Wat gaan we er aan doen?

Laatste reacties

  • gerrit coppens
    Panellid

    Maar net wat het doel van je dak is. Zelf heb ik ook panelen op dak liggen en ik ben me aan het oriënteren naar de mogelijkheden tot uitbreiding van dat zonnedak. Ik heb op sommige beurzen leveranciers van panelen gezien die de panelen geïntegreerd in je dak leggen. Je spaart dan wel de onderliggende golfplaten uit

  • frank.donkers

    Dat klopt. Er zijn al legio mogelijkheden. Dakpanelen met geintegreerde PV of dakpanelen die geschikt zijn om naderhand PV-panelen op te plaatsen. Belangrijk is om te bepalen welke energiebehoefte je op wil wekken: alleen eigen gebruik en/of levering aan derden. Wacht nog even tot de efficientie van de nieuwe PV-cellen verder verhoogt dan wordt de terugverdientijd cq investering pas echt interessant. Ja, en als je dan veel m2's dakoppervlakte hebt gericht op het Zuiden (of Zuidwesten) . . . . .

Of registreer je om te kunnen reageren.