Wat vind jij ervan?

MaisChallenge
Bedrijf

Onkruidbestrijding tussen 3- en 6-bladstadium

1


De eerste mais is al gespoten, en bij sommigen is het momenteel helaas te nat om op het land te komen. De tijd voor onkruidbestrijding is idealiter tussen het 3- en 6-bladstadium van de mais.

Te vroeg spuiten geeft teveel kans op nakiemend onkruid. Mais groter dan 6 bladeren geeft teveel paraplu-werking op de onkruiden. Tevens is deze mais gevoeliger voor een spuitreactie, die de groei fors kan verstoren. "Liever vroeg de mais bespuiten met voldoende bodemherbiciden in de mix, dan ingehaald worden door het groeizame weer", aldus Mark de Beer, productmanager Veehouderij van LG.

Onkruidbestrijding is maatwerk. Vraag je gewasbeschermingsspecialist naar een passend spuitadvies.

Eén reactie

  • Hedwiig

    Woensdagavond 11 juni hebben we na de 200 mm regen in mei eindelijk de onkruidbestrijding kunnen doen. Eindelijk kon er fatsoenlijk over het land gereden worden al was het onkruid al fors aan het uitbreiden en zat de mais al in haar 7-8-blad stadium. Naast de onkruidbestrijding tegen haagwinde en straatgras is er ook bladverbeterbaar bij gespoten. Vandaag wordt er geschoffeld om lucht in de grond te krijgen. Hopelijk trekken de vele gele plekken die zijn onstaan door de plassen water nog wat bij

Of registreer je om te kunnen reageren.