Wat vind jij ervan?

SteFoS
Bedrijf

SteFoS: ook voor onderhoud, reparaties en verplaatsing Silo's!

1

Reparaties:
Ook voor reparaties en onderhoud kunt u terecht bij SteFoS bv, van klein tot groot. Door onvoorziene omstandigheden kunnen er altijd kleine of grote schades ontstaan aan uw mestopslag.

Eén reactie

  • Peter Vos

    Het eenvoudige antwoord luidt: niets doen. Wel moet men er zeker van zijn dat het een mid-cyclische tochtigheid betreft. Waarom? Om er zeker van te zijn dat het juiste cyclusstadium van de koe in beeld is. Vaak zal deze mid-cyclische tocht een ‘onvolledige’ tocht betreffen, de koe zal verschijnselen van tocht vertonen. Waarom? Omdat in deze van de cyclus sprake is van een hoge progesteron (‘zwangerschapshormoon) concentratie in het bloed dat wordt geproduceerd door het gele lichaam op de eierstokken. Dit hormoon blokkeert het optimaal tochtig kunnen zijn van de koe.
    De reden van de mid-cyclisch tochtverschijnselen zijn de zogenoemde folliculaire groeigolven op de eierstokken (‘eiblaas golven’) die tijdens de cyclus van de koe optreden. De eiblazen produceren het hormoon oestradiol (tochtigheidshormoon) dat ook in lagere concentraties deze verschijnselen kan induceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.