Wat vind jij ervan?

Nieuwe bodem vervangen beste hout keuze

2


Hallo,

Ik weet een ladewagen te koop waarvan de bodem van vervangen moet worden en dat kan ik zelf best doen, Maar ik weet niet zo goed wel hout soort beste is om te gebruiken. De laden wagen zal in de winter vast binnen komen te staan, maar kan zomers wel eens buiten staan. Dus beetje goed hout soort is wel gewenst.

Maar ik zou graag willen weten wat de meest voorkomende hout is wat gebruikte voor een houten bodem.

Laatste reacties

  • marjanschaftenaar

    Mijn paardentrailer moest ook een nieuwe bodem en daar is betonplex van 24 mm dik in gekomen. Het is alleen zoeken naar platen van de goede lenge en breedte. Verder zou je ook hardhouten planken kunnen gebruiken.

  • hietkamp

    Nou ik heb inderdaad ook al wat rond geinformeerd, en uitgezocht, maar hard houden bodum betekent in mijn geval minimaal 3x zo duur en dan komt de vraag is dat wel nodig en is dat het waard.

    Mij is vertelt en ik heb beetje opgelegd is dat bijvoorbeeld bij nieuwe ladenwagen ook een gewone v-groef grenen bodem in gelegd wordt.

    Dus ik denk dat ik dat dan ook ga doen voor mijn doel, maar dan wel geinpregneerd want dan is het hout toch wat bestand tegen water en dan vooral goed in verlopen olie houden dan moet het wel weer een hele tij mee kunnen. Dus dat ga ik ook gewoon doen en ben ik voor 1/3 van de prijs klaar ten opzichte van hard houten bodem.

Of registreer je om te kunnen reageren.