Wat vind jij ervan?

Werken bij een boer?

6


Misschien een gekke plaats om deze vraag te stellen maar ik weet echt niet wie anders mij kan helpen. Wij wonen in Turkije en willen een toekomst in Nederland opbouwen. Mijn man werkt al tien jaar als waardetransporteur en dat gedurende 60-80 uur per week. Hij is opgegroeid als een echte boerenzoon en zet geen stap terug voor het zware werk naast zijn normale werkweek. Als we over onze toekomstplannen praten dan vraag ik hem ook mee te denken over werk dat hij straks kan doen. Eerlijk, hij wil alles wel doen als er maar geld komt zodat we niet naar geld hoeven te vragen. Maar als ik dan gewoon wil weten wat hij het liefste aan werk doet dan is dat 'werken op het land'. Of ik dan geen werk kan vinden voor hem bij een Nederlandse boer. Dus graag wil ik weten waar ik informatie kan vinden om straks mijn man bij een boer aan het werk te krijgen. Ik lees op jullie site over 'een loonbedrijf'. Wat is dat precies? Heb je een cursus of opleiding nodig? En hoe ziet een werkweek er dan eigenlijk uit? Of bestaat het uit weken of maanden waarop het land weer 'werk' heeft? Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen. Oh, misschien wel goed om te weten. Wij willen in het Groene Hart wonen straks.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Je kan het best contact opnemen met een vereniging voor bedrijfshulp. In Brabant is dat http://www.abbrabant.nl/ maar de club is landelijk, dus ongetwijfeld kunnen ze je de contactgegevens van de zustervereniging in Zuid Holland doorgeven.


  Er zijn wel bedrijven die mensen rechtstreeks in dienst nemen maar daar komt vrij veel administratie bij kijken. Men gebruikt dan vaak deze organisatie als intermediar voor de administratieve lasten. Je kunt ook rechtstreeks in dienst van deze organisatie, maar dan kom je op meerdere bedrijven als invaller bij ziekte. Zij hebben in ieder geval aardig in kaart waar vacatures zijn.


  Heb je diploma's nodig. Ja de voedselketen is op diverse gebieden gecertificeerd en bij die certificering wordt ook naar de deskundigheid van personeel gekeken. Welke diploma's. Maar net wat hij wil gaan doen. In de plantaardige sector is bijvoorbeeld het gewasbeschermingscertificaat een van de vele diploma/s. In de dierlijke sector kan vaardigheid in insemineren een eis zijn om maar wat te noemen • Moetloe

  Goedemorgen Gerrit,


  Bedankt voor uw reactie. Mijn man wil graag op de tractor aan het werk. Weet u of hier ook een certificaat voor nodig is? Al zou het geen moeite zijn voor hem om deze te behalen aangezien hij de zoon van een boer is die al vanaf zijn 4-5e op dat ding zat.


  ABBrabant is nu net wat wij zoeken! Ik ga ze vandaag nog een mail sturen wellicht dat ik dan maandag een antwoord heb. Uiteindelijk zal hij echt wel via een uitzendbureau aan het werk kunnen al is dat van tijd tot tijd of minder leuk werk. Maar ik besef dat een verhuizing naar een ander land, het leren van een taal, het wegvallen van je familie en vrienden al een revolutie is. Je moet ergens sterk in zijn en dat kan bijvoorbeeld het werk zijn want anders ga je je wel heel negatief voelen. Dus zo! Bedankt.


  Groetjes,


  Moetloe

 • gerrit coppens
  Panellid

  Moetloe,


  Op dit moment is er wetgeving die vanf 2015 een tractorrijbewijs verplicht stelt. Mensen met een rijbewijs B hebben 10 jaar de tijd om de T zonder examen bij te laten schrijven. Mensen zonder B moeten examen doen. Ik weet uiteraard niet of de Turkse variant van wat hier B is een op een omgezet kan worden in een Nederlands rijbewijs B. Ik weet ook niet of mensen die nu enkel B hebben en geen BE dadelijk na bijschrijving T rijbewijs nog een E examen moeten afleggen

 • Moetloe

  Mijn man maakt elke dag 500 kilometers soms zelfs 700 op een dag en moet nog steeds zijn rijbewijs gaan behalen in Nederland. Maar al zouden we via Belgie naar Nederland verhuizen dan betalen we alleen maar een bedrag van ongeveer 30 euro voor het omzetten. Gek die regels maar wij zien het zeker niet zitten om met een baby nog eens 1-2 keer te verhuizen. Dus dan maar even zo'n 1000 euro neerleggen al denk ik dat hij het zonder les ook wel kan doen. Maar hij zal dus ook voor de tractor een certificaat moeten behalen aangezien ik niet verwacht dat we al voor 2015 in Nederland zijn.


  Ach ja, het komst vast wel goed! We zijn nu aan het uitzoeken hoe we het beste de reis kunnen maken. Ik ben nog aan het wachten op een bericht voor het werk. Ik hoop dat het gaat lukken want dit is samen met mijn werk/opleiding het meest belangrijke.

 • gerrit coppens
  Panellid

  succes

 • Moetloe

  Dank je!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.