Wat vind jij ervan?

Orffa
Bedrijf

IntelliBond C, nieuwe innovatieve koper bron

3


Micronutrients en Orffa bundelen krachten en introduceren een nieuwe innovatieve koper bron (IntelliBond® C) in de Europese markt

IntelliBond C (dikoperchloridetrihydroxy, ofwel Tribasic copper chloride – TBCC) is een volledig nieuwe vorm van koper en is vanaf heden beschikbaar voor toepassing in diervoeders in Europa. Deze nieuwe specifieke kristallijne koper bron heeft EU goedkeuring verkregen als nutritioneel toevoegmiddel voor alle diersoorten (functionele groep: verbindingen van sporenelementen)


IntelliBond C wordt geproduceerd door Micronutrients (USA) en wordt reeds sinds 1996 succesvol vermarkt in de Verenigde Staten en Canada. In de EU wordt IntelliBond C exclusief gedistribueerd door Orffa Additives.

Traditioneel worden sporenelementen ingedeeld als organisch of anorganisch. Deze nieuwe categorie sporenelementen, gedefinieerd als hydroxy sporenelementen, heeft covalente bindingen en een unieke kristal structuur. Dit geeft de betrouwbare hoge stabiliteit en onderscheidt hydroxy sporenelementen van zowel de traditionele anorganische als organische sporenelementen.

IntelliBond® C is koper in een stabiele kristallijne vorm met zeer uniforme deeltjesgrootte. Het product heeft superieure verwerkings- en stabiliteitseigenschappen in vergelijking met kopersulfaat. Het is daarnaast niet hygroscopische en volledig stofvrij. IntelliBond C is niet pro-oxidatief, dus geeft geen negatieve effecten op gevoelige nutriënten, zoals vitaminen. Al deze eigenschappen samen verbeteren de verwerking, mixbaarheid en stabiliteit van premixen, aanvullende- en volledige voeders.

Naast al deze voordelen op verwerking en stabiliteit heeft deze nieuwe vorm van koper ook een groot voordeel op nutritioneel vlak. In tegenstelling tot kopersulfaat, is IntelliBond C niet oplosbaar bij neutrale pH. Hierdoor is het product pensbestendig en is de stabiliteit van het sporenelement op darmniveau zeer hoog. Het koper in de darm is minder reactief, waardoor minder interacties met andere voerbestanddelen optreden. Dit leidt tot meer beschikbaarheid van deze nutriënten (bv fytaat-fosfor) en tevens meer biobeschikbaarheid van het koper zelf. Koper van IntelliBond C komt langzaam vrij (“slow release”) over de volledige lengte van de dunne darm. Dit resulteert in zeer efficiënte koper absorptie en een uitstekend effect op darmgezondheid. Proefresultaten in zowel éénmagigen als herkauwers bevestigen de superieure eigenschappen van IntelliBond C in vergelijking tot kopersulfaat.

Fred Steward (President Micronutrients): “We zijn zeer verheugd met de introductie van IntelliBond C in de Europese markt. De samenwerking met Orffa is zeer waardevol voor ons. We zien Orffa als zeer betrouwbare partner met uiterst goede technische expertise en marktkennis van de Europese diervoederindustrie. Meer dan 40 jaar ervaring en een solide reputatie maken Orffa de perfecte partner voor de introductie van IntelliBond C in Europa.

Eddy Ketels (CEO Orffa International): De introductie van IntelliBond C is een mijlpaal voor ons bedrijf en we zijn zeer blij met de samenwerking met Micronutrients. Dit is een totaal nieuwe benadering van sporenelementen in diervoeding. In de Verenigde Staten wordt IntelliBond C al meer dan 15 jaar succesvol ingezet en heeft dit product inmiddels een marktaandeel van meer dan 30% van de totale kopermarkt voor diervoeding. Deze bewezen ervaring, gecombineerd met de technische kennis en toegewijd onderzoeksprogramma van Micronutrients geeft ons zeer veel vertrouwen voor de toekomst.

Laatste reacties

 • vofnagel

  Heb sinds 1.5 jaar een kelder bevalt goed. nadeel....bij storing een eind lopen. voordeel je kan alle lawaai. uit de melkstal weren. melkt rustig. En apparatuur blijft schoon en goed toegankelijk vóór monteur. groeten

 • pepers.melkvee1

  Dank voor de reactie. Is de toegang via de melkput of ergens anders. En met ventilatie en vocht is dat in de hand te houden? De voordelen wegen dus zwaarder dan de meerkosten?

 • vofnagel

  Ingang is via machine kamer/spoelruimte met een vaste trap
  om vochtvrij te houden is de koelmachine in de kelder geplaatst. ook melkpomp en alle leidingen. dat scheelt ruimte boven zodat die te benutten is vóór vee.
  groeten

Of registreer je om te kunnen reageren.