Wat vind jij ervan?

De derogatie is binnen! Gaat de champagne open?

6


Het nitraatcomité heeft in Brussel ingestemd met de Nederlandse derogatie. Dat betekent dat bedrijven met 80 procent grasland verruimde mestnormen kunnen krijgen. In het centrale- en zuidelijk zand- en lössgebied mogen deze bedrijven 230 kg N uit dierlijke mest aanwenden per hectare, in de rest van het land mag 250 kg. Bent u hier blij mee? Lost het voor uw bedrijf iets op?

Laatste reacties

 • donkersmelkvee

  Het doet me niks, deed er toch al niet aan mee ondat het niet in mijn bedrijfsvoering past

 • Pieter5775

  Nee totaal niet, kan absoluut niet uit de voeten met 80% grassland Einde derogatie voor mijn bedrijf.

 • hjvrielink

  hoezo einde als idereen er zo over denkt kun je in nederland wel uitscheiden met boeren daar is het grondoppervlak dat je nog mag betelen in nederland te klein voor was groot genoeg maar de natuur daar moet zeker alles heen hier 30 hectare afgeplagd daar 80 hectare onder water,duitsland met bergen waar je niet veel op verbouwd.in mijn ogen kun je beter brussel inkorten met 50 % al dat vergaderen lever ook niets op doen alleen maar vergaderen om nog een keer te vergaderen • veldzicht

  De lol gaat er wel af van dat boeren hier

 • Martin Oldenhof

  Derogatie is binnen, maar binnen Nederland word nu een verschil (230k of 250 kg N) gecreëerd door de overheid (Brussel). Hoezo gelijke kansen in Nederland? De champagne blijft in de winkel, neem wel een borrel.

 • koestal

  waar moeten we blij mee zijn ,een dooie mus

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.