Wat vind jij ervan?

Latere betaling Vion

1


Slachterij Vion heeft de varkens die geleverd zijn in week 12 uitbetaald in week 14. Normaal gesproken betaalt Vion de varkens 7 tot 8 dagen na de levering uit aan de varkenshouders.
De reden voor de latere betaling is de zogenoemde kwartaalafsluiting. Net als de meeste grote internationale bedrijven stuurt Vion ook op een optimale cashpositie per einde van elk kwartaal. Vanaf week 14 worden de varkens weer volgens de normale betalingstermijn afgerekend met de leveranciers.
Dit is de eerste keer dat Vion later betaalt dan zijn normale betaaltermijn, bevestigt directeur communicatie Marc van der Lee.
Wie heeft te laat zijn geld gebeurt? Gaat dit je relatie met Vion beinvloeden? Zo ja, hoe dan?

Eén reactie

  • Herbert

    Hoi Robert, Ik doe geen zaken meer met vion dus ik ben niet iemand die z'n geld te laat heeft gebeurt, maar toch wil ik graag reageren. Hoorde van de week dat er niet voldoende werkkapitaal beschikbaar was..... Toch vind ik de verklaring van Vion gek, van beursgenoteerde bedrijven kan ik mij voorstellen (en is het ook bekend) dat ze een goede cash-positie willen hebben aan het eind van het kwartaal. Vion is toch niet beurs genoteerd, dus het waarom begrijp ik niet. Als ik een relatie had met Vion dan zou ik zeker eens een gesprek met mijn vertegenwoordiger aangaan over de latere betaling.
    Als ik zelf voor mijn eigen bedrijf een goede kwartaalafsluiting wil hebben, dan gaat mijn voerleverancier en biggenleverancier en bank ook niet met een latere betaling akkoord!

Of registreer je om te kunnen reageren.