Wat vind jij ervan?

KARTEL VORMING PRIJSAFSPRAKEN VARKENSSLACHTERIJEN

8


varkensslachterij Tonnies maakt zijn prijs bekent en alle andere slachterijen volgen. Afgelopen jaar Tonniesslachterijen kunnen niet in Rusland leveren en laat zijn prijs met 6 ct zakken, alle andere slachterijen kunnen gewoon aan Rusland leveren maar doen ook de prijs met 6 ct verlagen, ''zakken vullen'' en dit gebeurd dus iedere week.

Laatste reacties

 • info104

  Niks geen nieuws want de supermarkten doen al jaren hetzelfde en dat kun je volgens mij niet keren

 • Miriamnu

  Hallo mensen, we hebben het hier over dieren. Levende wezens.


  Weet u nog wel wat dat betekend?


  Het is een schande hoe de vleesindustrie alleen maar aan geld denkt.


  Zo van de oude wereld. Denk eens vernieuwend en eet vegan.

 • VOF-HEINEMANS1

  Wat heeft eet vegan met de stelling "


  KARTEL VORMING PRIJSAFSPRAKEN VARKENSSLACHTERIJEN" te maken

 • drikhend

  Beste VOF HEINEMANS1 De beste Miriamnu heeft op het punt van alleen aan geld denken een groot gedeelte gelijk . Verder over wel en geen vlees eten wil ik iedereen zijn of haar mening laten hebben .Het terzielen gaan van veel slachterijen heeft de overblijvers macht bezogt die ze eigenlijk aan de verkoop kant hadden moeten gebruiken maar daar hebben ze geen grip op gekregen . Ondanks de beloftes die de grote speler in de slachterij wereld in Nederland beloofd heeft . Nu dit niet kan gebruiken ze deze macht aan de inkoop kant . Niet vechten voor meer varkens aan de haak maar gewoon afwachten en volgen wat de rest doet . En men weet veel meer van elkaar dan dat de boeren denken en weten . Waarom zou je meer betalen als ze toch komen . De Vion boeren hebben zelf de macht uit handen gegeven . Het gaat niet meer over bestaan van de boeren maar het instandhouden van Vion . Dus zo weinig mogelijk betalen aan inkoop kant . Het is gewoon onbeheersbaar groot geworden . Als geld op is is gebeurt . Terwijl er particuliere familie bedrijven zijn die slachten en verwerken er stiekum rijk van worden . Er heeft niemand in de slachterij wereld belang bij een hoge varkensprijs . Men steekt het liever in eigenzak of geeft het in eider geval niet uit aan een hogere uitbetalingsprijs

 • Miriamnu

  Jullie maken geld lelijk. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.


  Bovendien zijn dieren geen produkten. Ooit over nagedacht?

 • joannes

  Beste @Dirkend, die hele VION historie is toch ontstaan en gegroeid met het ¨boerenbelang¨ als eerste doel? Een betrouwbare betalende afnemer die het product maximaal verwaart! Tönnies is een Familiebedrijf wat agressief nieuwe markten opzocht! Onvergelijkbaar! Behalve hun markt dominatie om de prijzen te bepalen. Zij betalen wanneer ze de afzet hebben met een beetje marge. VION is leeg gelopen op Tönnies met zijn hogere prijzen voor zijn betere markten. Nu het Tönnies tegenzit in Rusland en ze de prijs niet kunnen betalen profiteert VION door ten koste van varkensprijzen en de leverende boeren haar eigen kas weer wat op te vullen. Een kas die in principe ook boeren belang is. Wanneer de varkenshouders het er niet voor kunnen doen zouden ze minder moet leveren om de prijzen te laten stijgen. Maar dat zien we waarschijnlijk over een maand of 4. De reactie periode op te lage prijzen!

 • info104

  miriamnu ; We leven in een vrije wereld waar dieren dieren eten en mensen ook dieren eten en of we nu een bloemkool zijn voortbestaan afsnijden of een dier zijn leven beëindigen t.b.v. ons voedsel is exact hetzelfde het is alleen het gevoel want dat dier staat heel dicht bij de mens. en dat raakt de mens.

  Dat iemand vega is of niet moet een ieder zelf beslissen en mogen we deze vorm van leven niet ver-oordelen.

 • Bullfs

  Best Miriamnu,


  ik ben absoluut tegen dierenleed!


  Maar ben je zo naief of denk je echt dat de vega-industrie niet voor het geld bezig is?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.