Zachtbladige rietzwenken zijn al een succes; Nu al te koop in GreenSpirit Structuur kopen.

3


Dit is een reactie op het Artikel Mogelijk rol rietzwenkgras bij droogte van JW Veldman van 15 april. Rietzwenkgras is al een succes!! Het wordt al meer dan 20 jaar door Barenbrug veredeld. De rassen Barolex en Bariane zijn zachtbladige rietzwenken die zich nu al bewijzen. De rassen zijn het hoofdbestanddeel van Nutrifibre. Gras wat de hoogste eiwitopbrengst per ha geeft, 30% meer opbrengst dan Engels raaigras, en uitstekend geschikt tegen de droogte. De Belgische Universiteit geeft er nu terecht meer aandacht aan na de succesverhalen uit Nederland.

Laatste reacties

 • tonny

  Vorige herst hebben we 14 hectare Greenspirit structuur gezaaid, genoeg vocht en warmte gehad maar heel slecht opgekomen. Dit voorjaar deels doorgezaaid. Het is niet de grond uit te krijgen. Het kan dan wel een succesverhaal lijken, maar dan moet je de investeringen in het eerste jaar snel vergeten.

 • landboer

  Waar ligt dat aan?

 • Barenbrug
  Bedrijf

  GreenSpirit Structuur is samengesteld uit zachtbladig rietzwenkgras. Deze grassoort kun je vergelijken met een dieselmotor. In het eerste jaar zit de ontwikkeling van het gras voor een groot deel onder de grond. Vanaf het tweede seizoen trekt de diesel van Green Spirit Structuur door. Het mengels produceert dan 30% meer massa dan een mengsel met Engels raaigras.


  Het rietzwenkgras wortelt veel dieper dan andere soorten. Daardoor is het minder gevoelig voor droogte en worden nutriënten in de bodem beter benut. Bij het inzaaien is aandacht voor het moment van zaaien belangrijk.


  Dit betekent bij voorjaarsinzaai wachten tot het voldoende warm is en bij najaarsinzaai niet later dan 15 september. Ook zijn meer kilogrammen graszaad per hectare nodig, in verband met het hogere zaadgewicht en het belang van een goede bodembedekking bij opkomst. Kortom: een beetje extra aandacht bij de start, betaalt zich dubbel en dwars terug in de jaren die volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.