Wat vind jij ervan?

MaisChallenge
Bedrijf

MaisChallenge 2014

5

Na het grote succes van de MaisChallenge in 2012 slaan maisveredelaar LG en NAJK opnieuw de handen ineen: in 2014 start een nieuwe MaisChallenge! Dit keer splitsen we Nederland op in twee regio’s en stellen we de deelnemers voor een geheel nieuwe uitdaging: Wie weet dit jaar al 2.020 kVEM per hectare méér te oogsten?

Laatste reacties

 • Speerstra Feed Ingredients BV
  Bedrijf

  Om de vruchtbaarheid te verbeteren zijn alle mineralen belangrijk maar wel in de juiste verhouding. In bepaalde gevallen is het wenselijk om organisch gebonden mineralen ( chelaten) te verstrekken omdat deze beter opneembaar zijn en geen hinder ondervinden van aanwezigheid van andere mineralen ( antagonisten). Meeste mineralen hebben meerdere functies in het lichaam en kunnen ook vruchtbaarheid beïnvloeden indien er bijvoorbeeld van sommige een tekort is.

 • jan1

  Ik mag eigenlijk geen reclame maken, maar bij tromp maken ze de mineralen naar eigen wens. Het is ook nog grondsoort afhankelijk welke mineralen je het meest nodig hebt.

 • Ter Wijlen

  Belangrijk is om een goede balans in je mineralen na te streven. Meer is zeker niet altijd beter, dat wordt vaak nog gedacht. Het inzetten van chelaten kan inderdaad een goede oplossing zijn, omdat deze organische mineralen minder gevoelig zijn voor allerlei interacties (met voerdeeltjes, andere mineralen/sporenelementen), dus de beschikbaarheid hiervan is groter.
  Om een goed mineraal samen te stellen moet je dus weten wat er aangeboden wordt vanuit het voer; analyses van je ruwvoeders is dan van belang. Vervolgens kan je (adviseur) een mineraal samenstellen dat uitgebalanceerd is of een standaard mineraal uit het portfolio selecteren dat de behoefte voldoende dekt. Let wel, niet alleen tekorten kunnen een (indirect) effect hebben op de vruchtbaarheid (bv. vitamine E en Selenium verzorging bij pinken wat leidt tot slappe/ddodgeboren kalveren), ook oververzorging van mineralen kan soms een negatief effect hebben op vruchtbaarheid.

 • Wellicht een zinvol artikel voor u: http://edepot.wur.nl/12450

 • Agripoort

  Probeer eens Crystalyx cattle-booster!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.