Wat vind jij ervan?

Cryptosporidiose onder controle?

2

Diarree veroorzaakt door Cryptosporidium parvum kan snel om zich heen grijpen door een explosieve verspreiding van de oöcysten, de eitjes, van deze parasiet. Om de cryptosporidiose te bestrijden én te voorkomen is een goede hygiëne, naast het behandelen van de kalveren, essentieel.

Laatste reacties

 • m roost

  Ik denk dat het vooral een belemmering zal zijn voor grotere bedrijven die veel land huren. Moet je indenken dat je 300 ha bewerkt waarvan 200 ha gehuurd dan moet je al minimaal 15 ha gaan braak leggen om die eis te voldoen? Maal gemiddeld 1200,- huur ( in deze regio) dit bedrag staat niet tegen over wat het oplevert. En de marges zijn al niet zo groot om iets doen dat niets oplevert.
  Wat gebeurt er als je niet aan de eis gaat voldoen? Worden er dan toeslagrechten ingehouden? Wat als je die niet hebt?
  Waar zijn de vertegenwoordigers van de agrarische sector ( LTO ) of worden deze mannen pas wakker over 3 weken als het beleid er al door is. Zoals altijd? Denk aan het rode diesel verhaal.
  Er wordt overal geschreven en geschreeuwd dat er voedsel te kort is en te hoge prijs voor eten in de supermarkt wordt betaalt. Door deze onzinnige maatregel zou dit alleen maar meer worden. Of zie ik dit verkeerd?
  Ik ben benieuwd naar de hele uitwerking van deze nieuwe wet!!

 • gerrit coppens
  Panellid

  Eerst afwachten hoe de regelgeving eruit ziet. Als je groenquota kunt ruilen dan is de insteek anders dan dat het enkel op je eigen grond mogelijk is. Bij ruil kun je van onrendabele gronden een mooi natuurgebied maken. Bij ieder van zich heb je een rommelig landschap met allemaal hoekjes.
  @Boost moet in zijn berekening 18000 euro huur betalen. Hij ontvangt er wel 39000 euro groenpremie voor terug en hij maakt minder arbeid-diesel kosten op genoemde 15ha

Of registreer je om te kunnen reageren.