Wat vind jij ervan?

Wat is jullie ervaring met het huren en verhuren van landbouwgrond?

11


Op dit moment ben ik bezig de nieuwe dienst FarmEase aan het opzetten. Het doel is om het huren en verhuren van landbouwgrond van begin tot eind eenvoudig te maken.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen op het gebied van huren en verhuren van landbouwgrond. Wat zijn de uitdagingen en hoe zoek je nu geschikte percelen?

Ik merk ook vaak in gesprekken dat ruilen een goede optie is. Zou een online platform bruikzaam zijn waar je kan aangeven welke teelten in het bouwplan passen?

Laatste reacties

 • rentenier

  Met verhuren van grond boer jezelf achteruit. Op bemesting en onkruidbestrijding wordt door een huurder flink bezuinigd. Je kunt zelf het daaropvolgende jaar flink je beurs trekken!

 • FarmEase

  Zou je daar geen goede afspraken over kunnen maken? Ik ken namelijk ook huurders die al jaren land zeer netjes beheren of dat juist uitbesteden bij de verhuurder.

 • biertje

  De heer rentenier heeft gelijk. en dan heeft hij het nog niet eens over bandenspanning en het kleddernat oogsten produkt,en afspraken worden wel gemaakt maar soms niet goed nagekomen en dit geeft ergenis. • beeldman
  Panellid

  Wat voor zin heeft het als je als huurder niet goed met je gehuurde grond omgaat? Één jaar gemak, daarna wordt de grond wel aan een ander verhuurd. Als je een goede zakelijke relatie met de verhuurder wil, moet je gewoon je best doen. Dat kan een stimulans zijn voor diegenen die geen grond willen verhuren. Jammer, want de landbouw in Nederland is gebaat bij elke beschikbare hectare.

 • Johan Harbers

  Huren en verhuren zijn afspraken waarbij vertrouwen een groot goed is. Dit kun je via de PC niet opbouwen. • Bertens

  Vroeger was het gezegde:


  1. Je vrouw moet je niet uitlenen, je krijft ze dik terug.


  2. Een zeis moet je niet uitlenen, ook die krijg je dik terug.


  3. Een paard moet je niet uitlenen, je krijgt het dun terug.


  4. Grond moet je niet uitlenen (verhuren), je krijgt hem mager terug

 • Bertens

  Vroeger was het gezegde:


  1. Je vrouw moet je niet uitlenen, je krijgt ze dik terug.


  2. Een zeis moet je niet uitlenen, ook die krijg je dik terug.


  3. Een paard moet je niet uitlenen, je krijgt het dun terug.


  4. Grond moet je niet uitlenen (verhuren), je krijgt hem mager terug

 • jdop

  Als je als huurder geen goede zorg draagd voor een perceel, wordt het elk jaar moeilijker om grond te huren. Dus de meeste huurders zullen ook goed voor de grond zorgen

 • stefanvo

  wij verhuuren ook geen grond meer.


  2 jaar lang gedaan nu kunnen we alles omploegen en weer recht leggen om alle spoeren weer een beetje weg te werken. + de gene die het huurd denkt vaak tog tis mijn land tog niet dus zal ook niet veel onkruid spuiten en alles wat er om heen kopt kijken KORTOM NIKS WAARD

 • ed12345

  Ik huur al jaren van dezelfde eigenaar ,dat gaat goed alleen moet ik toegeven dat b.v. egaliseren niet optimaal wordt uitgevoerd wat ik op m'n eigen land wel doe door gebrek aan tijd na de graanoogst .Vorig jaar had ik door omstandigheden 1 jaar 2/3 van m'n land verhuurd (ik lag in het hospitaal)met de afspraak bepaalde herbiciden wel en andere niet te gebruiken .iv.m. vruchtwisseling .De huurder z'n raadgever in deze materie wist alles beter en het ene toch en het andere niet gespoten het resultaat was ik echt niet blij mee Resultaat dat als ik het laten liggen en mijn medewerker een paar keer de cultivator er over laten gaan ik uiteindelijk beter af was geweest

 • Venstra

  Tja, hier in de buurt hebben ze eens de Lelies gerooit met een rupskraan, de huurder kon misschien niet anders vanwege contracten, maar de verhuurder heeft z'n land op de kop staan. Als ik wat zou doen dan voor pootaardappelen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.