Wat vind jij ervan?

Wat zijn jullie ervaringen met de Gecombineerde opgave 2014??

17


Van 1 april t/m 15 mei heeft iedereen de mogelijkheid de Gecombineerde opgave 2014 in te dienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ik wil weten wat jullie ervaringen zijn tijdens het invullen van de opgave.

Is het een makkie of valt het tegen? Wat was eenvoudig en waar vond u het ingewikkeld? Werd u correct geholpen door de helpdesk van RVO.nl? Laat het me weten via platform Boerderij Connect of per mail: martijn.ter.horst@reedbusiness.nl.

Laatste reacties

 • brutus71

  Eerst zien hoe het afloopt met de nieuwe drogatie voorstellen dan pas invullen ik ben er nog niet uit

 • Martin Oldenhof

  Inderdaad brutus71 ik wacht ook nog met invullen in de kamer moet nog t een en ander besproken worden

 • Ben inmiddels al weer bezig, alle percelen die ik verleden jaar netjes heb omlijnd en ingetekend, daar staan nu de lijntjes allemaal weer anders, ze hebben er weer aan geprutst.


  en ik ben vandaag 4 uur bezig geweest om 2 percelen te selecteren en samen te voegen, maar ik word er telkens weer uitgegooid " een moment geduld aub ....... ) staat er , kan weer overnieuw


  vandaag ook even gebeld met ze , met een vraag over graven van een sloot en voor en na delen over taluud ,wat wel en niet mag mee rekenen voor beteeld opp.vlakte


  Kreeg als andwoord " Rijksdienst voor ondernemend Nderland heeft geen advies functie , u ziet vanzelf of iets goed of fout is " en anders gooit u de sloot maar weer dicht .....


  BOERDERIJ doe hier wat mee ! • Martin Oldenhof

  Net een poging gedaan om een begin te maken met het invullen van de gecombineerde opgave. De vinkjes in de vakken zetten ging goed, maar bij het intekenen van de percelen........ een moment geduld........ na een 10 min. wachten het programma maar afgesloten als het zolang moe duren.

 • Martin Oldenhof

  Net een poging gedaan om een begin te maken met het invullen van de gecombineerde opgave. De vinkjes in de vakken zetten ging goed, maar bij het intekenen van de percelen........ een moment geduld........ na een 10 min. wachten het programma maar afgesloten als het zolang moet duren.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Nog niet aan begonnen. Ik neem aan dat het programma nog steeds enkel op explorer draait en dat meer gebruikelijke systemen zoals chrome of firefox bij de overheid nog niet bekend zijn

 • jongveeopfok

  invullen op papier werkt geweldig! • martijn.ter.horst1

  @jongveeopfok: Waarom op papier en niet digitaal de Gecombineerde opgave invullen en indienen?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Zojuist ingevuld. Ik heb de gok genomen, ook gezien de actualiteit rond explorer, om gewoon zoals nu via chrome te werken. En waarlijk, dit jaar lukte het invullen. Andere jaren krijg je, op het moment dat je percelen aanklikt, de melding dat het systeem enkel op explorer draait. Dit onderdeel van de meitelling is dus flink verbeterd. Positief ben ik ook over de vraagstelling. Andere jaren kom je een vracht irrelevante vragen tegen, die ook nog op het grensvlak van de privacy liggen. Ook viel dit jaar mee.

 • JTA

  Inderdaad percelen aanpassen is drama. Meerdere malen wordt het programma ineens afgesloten of wijzigen is niet eens mogelijk.

 • Jacco Keuper

  Gister een aantal uren bezig geweest met invullen. En dezelfde ervaringen als hierboven: vinkjes in vakjes ging goed, maar percelen.... wat een drama.
  Ik heb een aantal losse percelen op een landgoed. Die waren een paar jaar geleden compleet herzien en door toenmalig DR ingetekend. En nu stonden tot mijn verbazing de lijnen weer nét anders. Eén perceel was iets (0,03) groter, maar andere tot wel 0,2 ha kleiner. Waarom; vraag je je dan af?? Om het te herstellen zijn we wel anderhalf uur bezig geweest. Steeds de zandloper in beeld.
  Tip waar mijn adviseur na een aantal keer mee kwam: 'na het verzetten van punten eerst opslaan en dan pas de kaart verschuiven'. Maar goed: dat ging hem ook nog wel eens mis. Het is ook zo logisch om de kaart even te verschuiven als je aan het intekenen bent.

 • pjmdenissen

  Invullen in firefox gaf geen problemen. Maar dat ze toch elk jaar een beetje van je oppervlakte af proberen te snoepen is heel irritant.

 • Martin Oldenhof

  Vrijdagmiddag, regenachtig ik dacht laat ik de gecombineerde opgave eens afronden en jawel hoor na 2 percelen werd ik eruit gegooid. Kan ik weer opnieuw inloggen. Ik word van de gecombineerde opgave nog chagrijniger dan van 't weer.

 • Jacco Keuper

  Sterkte Martin! De aanhouder krijgt uiteindelijk zijn toeslag betaald. ;o)

 • radewijk

  Een ramp

 • vandr006@planet.nl

  Ik dacht dit jaar op tijd te beginnen, half april. Maar na er tallozen keren uitgeknald te zijn een paar weken later opnieuw begonnen. Weer meerdere keren opnieuw moeten beginnen. Kan de vraag of ik tan-codes heb niet meer zien. Kleine perceelswijzigingen maar laten zitten (helaas in mijn nadeel), mijn bloeddruk trekt het niet meer...

 • driel

  12 mei ingevuld. Het eerste deel werkt idd vlot. Bij de percelen duurde alles veel langer. Wijzigingen aanbrengen is prutswerk. Soms hebben ze wel 4 blokjes bij elkaar gezet. Zelfs de trampoline in de wei eruit gehaald!!!

  Als reden opgeven: wijzigen landschapselement. En dan wel in de goede volgorde anders weer wachten en opnieuw beginnen.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.