Wat vind jij ervan?

€865 voor één sperma rietje?

8


Gisteren een bericht gezien over Cogent Supershot. De stier heeft een top genetisch niveau en de eerste 1.000 rietjes worden verkocht voor €865 per stuk. Daarna volgt een tijdelijke stop op de verkoop. Vroegkopers hebben dus een met een vroege nakomeling een genetisch voorsprongetje.

Wat zegt u ervan? Deze prijs is veel te hoog of vindt u het logisch dat de verkopende partij deze prijs vraagt?

Laatste reacties

 • Jacco Keuper

  Ik vind de naam van de stier wel heel toepasselijk gekozen bij deze prijs.
  En als boer hoop je op een superbevruchter, want na zo'n investering wil je niet dat de koe terugkomt.

 • Nines

  Je kunt het geld wel vragen, wil niet zeggen dat je het ook krijgt. Gesext sperma of is het ook nog een gokje? Het lijkt me nog al een investering. Verdien je dat ooit terug?

 • Venstra

  Eerst zien dat de koe drachtig word, en als er al een levend kalf af komt hopen dat het een vaarskalf is, anders zit je met dure stierkalveren.

 • timmer1

  zoiets is echt alleen voor embryo's anders kan het nooit uit. Dan is het wel winstgevend als je contracten bij die koe hebt.

 • h.j

  sperma van mijn stier is goedkoper en dan heb je ook nog een limousin

 • NoordHollander

  hoge bedragen voor zulke zeepbellen koop dan maar iets echt goeds

 • Ritmeester

  Dit sperma zal eerst alleen gebruikt worden om exclusieve dieren mee te spoelen. En als je hier straks als eerste een genetisch hoog getypeerd kalf uit krijgt is dit foktechnisch weer zeer interessant. Vaarskalf voor embryocontracten en stierkalf voor de KI's.


  En in de fokkerij gaat alles nu eenmaal zeer snel. Dus slim van Cogent om er zo op in te spelen. Kost wat maar als je in de fokkerij een voorsprong hebt op de rest dan heb je ook wat.

 • Jongman

  Belachelijk, je koops een hoop lucht. De een na beste is dus 850 euro goedkoper. Nooit aanschaffen en voor straf Cogent uitsluiten in je spermavat.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.