Wat vind jij ervan?

Tochtsensoren aan hals, poot of oor?

16


Wij overwegen om tochtsensoren voor onze koeien aan te schaffen, voor meer en betere signalering van de tocht.

Wat zijn de ervaringen met tochtsensoren aan hals, poot of oor. Is de ene methode meer betrouwbaar als de ander? Oornummers vallen nog wel eens uit, zijn we de tochtsensoren dan ook kwijt?


Zit er veel (prijs)verschil in de sensoren van CRV of Agis Automatisering?

Laatste reacties

 • j.w.

  werken nu 7 jaar met pootsensoren van gea(nedap). Bevalt goed. Zie de koeien op de computer vaak eerder tochtig dan in de stal. Tot nog toe maar 1 of 2 verloren geraakt. Wel begint bij enkele zenders de activiteitsmeting te haperen

 • Slager

  Werken nu 3 jaar met sensoren van Agis.


  bevalt tot nu toe zeer goed, haalt feiloos de tochtige koeien eruit.


  koeien met STILLE tocht wordt moeilijk. zieke koeien worden zeer goed aangegeven door afwijkende vreet- of herkauwtijd en de temperatuur van de koeien. Een enkele tot nu aan toe verloren en stuk gegaan, maar deze worden gratis vervangen

 • richar

  Wij hebben al 4 jaar nedap stappentellers aan de poot werkt naar tevredenheid zeer handig hulpmiddel. Wil het niet meer missen.

 • jansjongers

  heb eens gehoord dat ze in israël 2 systemen tegelijk gebruiken voor optimale betrouwbaarheid.


  bevoorbeeld zowel rond de hals als rond de poot


  in amerika zien ze dan meer naar het systeem met de meeste toepassingen met als voorbeeld de oorsensoren waar zowel vructbaarheid, gezondheid als rantsoen kunnen geregistreerd worden. dit om het simpel in 1 programa te houden

 • kiwidutch

  gebruiken nu 6 jaar SCR halsbanden met tochdetectie and herkauw


  werkt perfekt wij doen seizoens kalven zo ook insemineren


  mijn ervaring is dat de halsbanden ongeveer 10% van de koeien mist om dat die koeien een hele goede staande tocht hebben (tailpaint er helemaal af)


  maar abseluut geen extra activiteit hebben


  ook vinden we de 10% die heel active zijn maar zich niet laten bespringen


  al met al op 1500 melkoeien pakken we en extra 10% in de eerste 3


  weken een investering die zich snel terug betaalt


  in nz dollars the halsbanden zijn ongeveer 180 dollar

 • Fans

  Elke dag dat je langer wacht met activiteitsmeting kost het geld.


  De investering verdien je altijd terug en arbeidsgemak.

 • henky++

  ik heb 1 jaar met activiteitsmeting gewerkt gekoppelt aan koeherkenning (lely).Ik vond het toen(2012) onvoldoende toegevoegde waarde hebben. Heb het weer ingeleverd en het geld terug gekregen (€4000). Voor dat geld (plus jaarkosten) mag ik best een paar koeien missen. Zit nog steeeds op 400 dagen tkt.

 • bartenkarin

  henky,


  400 dagen zou ik niet tevreden mee zijn voor mij een grote hulp en wij vertrokken op 390 dagen hoop nu terug te zakken. Een korte tussenkalftijd geeft en goede productie met probleemloze koeien dus ik denk dat het altijd meerwaarde heeft. OOk de herkauwmeting is zeer waardevol. dus ik denk halsband.

 • johan1

  wij hebben 1 jaar crv, voor het gemak bevalt het uitstekend, maar we hebben heel veel last van valse meldingen en ook te veel niet meldingen, dus dan is de koe wel tochtig, maar geen melding

 • japke33

  We hebben die van agis ook geprobeerd, maar was hier geen succes. Hij ziet ze veel te laat tochtig en kan dus nooit het goede tijdstip van insemineren aangeven. Ook de meldingen van ziekte, klopten vaak niet, dus dan is het vertrouwen weg.


  Het oog van de boer is voor mij toch het belangrijkste. Elke dag even met een boekje achter de koeien lopen, en opschrijven wat je ziet. Als een koe sliert, zie je dat, en kun je makkelijk even terug kijken. En als je bloed ziet, weet je dat je te laat bent, maar kun je over 3 weken goed opletten.

 • waterink

  ik werk nu ongeveer 3 jaar met Ovalert Stand Alone via Velos, dus niet via Veemanager. Ik krijg een mail via Velos. Dit werkt goed. Bij de koeien heb ik pootbanden en bij de pinken halsbanden. Werken beide goed. Heeft in totaal ongeveer 12.000 euro gekost voor 80 pootbanden en 10 halsbanden. Vooral de stille tochten haal je er goed uit, bij de pinken werkt het heel goed omdat je hier minder vaak komt...

 • mr

  wij werken nu 7 jaar met activiteit en herkauwactiviteit meters van lely.


  Wel 2 keer per dag kijken omdat ze alleen bij herkenning(robot ,krachtvoerbox en weidepoort) uitgelezen worden.


  Het systeem werkt zeer naar tevredenheid en wil het niet meer missen.


  De verkoper zei alleen dat de meters 10 jaar mee gaan. Dat klopt zeer zeker niet en het is dat lely ze nog steeds gratis omruild anders ga ik ook niet met ze verder. Maar welk ik dan zou willen hebben weet ik nog niet. • rensenjose

  ik heb pedometers van afikim,dus van fullwood


  al 15jaar ervaring in al die 15 jaar nog nooit wat


  aan gehad,zonde van het geld,als je een attentie krijgt


  heb je de koe al vast staan,stille tocht is geen attentie


  dramatische investering

 • ter_weele

  Al 12 jaar tocht herkening van DeLavel en we missen er bijna geen. De zenders zitten aan de halsband deze moet niet te ruim om de nek zitten anders kunnen ze er wel eens één missen. Ze zouden ongeveer 10 jaar mee gaan maar tot op heden nog geen zenders gehad die het op heeft gegeven.

 • lagebroek

  Wij hebben de pootbandjes van Fullwood. Deze erkent de koe als deze inmiddels geïnsemineerd is. Van stille tocht hebben ze nog nooit van gehoord.

 • janvander weerd

  Wij hebben sinds 1988 de pedo meters van fullwood met zeer veel plezier


  Werkt prima maar je moet wel goed met de computer omgaan en instellen


  Dan zie je elke tochtige koe maar ook een zieke koe kun je hier mee op merken .melken reeds met merlin robots en noch steeds met pedo meters.


  Sarijnen hove.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.