Wat vind jij ervan?

JackS
Panellid

schrikachtige koeien en zonnepanelen

18


Sinds anderhalf jaar hebben we meer last van onrust onder de koeien. Dit resulteert in minder robot bezoek, bij elke verandering zijn de koeien van streek. Vaak rennen door de stal. etc.Het is eigenlijk al net zo lang als er zonnepanelen op het dak zijn geplaatst. Is hier mogelijk een verband ? Of zijn er mogelijk nog andere oorzaken. Zijn er meer mensen die dit ervaren ?Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Mijn vee heeft totaal geen last van de zonnepanelen. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat je zon-installatie niet goed geaard is en dat er een magnetisch veld hangt waar de koeien op reageren. Misschien dat iemand als Stef Freriks http://www.steffreriks.nl/ dat voor je kan uitvogelen

 • eijden

  Het "kan zijn" dat de Zpanelen hier de oorzaak zijn, maar hoe leg je de vinger erop. Met onze melkrobot hebben we ooit een paar maanden zo slecht gedraaid dat de discussie begon of we er wel mee door moesten gaan.(veel aftrap bij vaarzen en bovengemiddelde aantal haalkoeien) Mijn standpunt was toen dat we hele goede periodes gedraaid hebben, dus aan het systeem "robotmelken" mag het niet liggen. Toen ben ik met een speciale multimeter(vraag je electriciën) spanningsverschillen gaan zoeken op verschillende onderdelen tussen elkaar, en dit ook nog op verschillende momenten van de week/dag. Uiteindelijk kwam er tussen 2 onderdelen een spanningsveschil uit van 6 volt, om het nog ingewikkelder te maken, dit was zo nu en dan,dus niet continu. We hebben hier een extra aarding op aangelegd en het probleem was verholpen Mijn advies, lees je in in wat voor een stroommeter je nodig hebt en hoe die werkt, schaf deze aan en ga op verloren uren spelen met dit apparaat door je hele stal heen. Succes!

 • henky++

  Ik heb ook perioden dat de koeeien schrikachtig reageren. Ze schrikken van het minste en gaan dan rennen. Dat deden ze in de oude stal en in de nieuwe stal nog meer (door meer ruimte) Ik heb geen zonnepanelen. Ik heb geen andere verklaring dan dat het in de genen zit. Doorgefokte holsteins zijn heel erg assertief en actief. Ik kan geen andere oorzaken vinden.

 • gerrit coppens
  Panellid

  henky++, tijd voor ander bloed in je veestapel :)

 • hendra

  De omvormers kunnen straling geven, de van de zonnepaneen zijn verwaarloosbaar klein. ok in de praktijk komen daar geen opmerkingen over.


  Zie voor mee info:


 • mtseshuis

  Ander bloed helpt niet, FLV's en NRB's kunnen het net zo goed!


  Hier ook zonnepanelen, geen effect op koeien, maakt meer uit wat er verder in of om de stal gebeurt.

 • f.p.zomer

  magnesiumoxide bijvoeren

 • ejdussel

  Magnesiumoxide heb ik ook wel eens gehoord

 • Verwimp

  Je kunt bij twijfel over magnetischevelden een simpel tooltje op op je telefoon zetten. Even zoeken op EMF of Tesla. Werkt eenvoudig en maakt magnetischevelden zichtbaar. Succes.

 • Verwimp

  Je kunt bij twijfel over magnetischevelden een simpel tooltje op op je telefoon zetten. Even zoeken op EMF of Tesla. Werkt eenvoudig en maakt magnetischevelden zichtbaar. Succes.

 • f.p.zomer

  Te weinig mg in het voer of verdringing door andere elementen.


  Kopziekteachtige verschijnselen. Spiertjes van de ogen werken niet goed, daardoor minder blikveld. Schrikken overal van.Buiten wordt het pas echt leuk,ze denderen overal doorheen.

 • hoefmansalphen

  In het verleden ook wel last van gehad is ook vanzelf weer weg gegaan ooit als ze iets vreemds ruiken of horen gebeurt het nog wel eens maar niet wekelijks

 • Thijs Arendsen

  Deze verschijnselen heb ik van de winter ook een periode gehad, heb geen zonnepanelen sinds de radio aan is in de stal en de koeien dagelijks weer geweid worden is het een stuk minder geworden weet niet waar het aanligt.

  Ras invloeden lijken mij het ook niet, ik werk met 3-weg kruisingen en ze hebben het allemaal, hierdoor veel aan het bekappen geweest veel zool bloedingen en wittelijnen.

 • PIETER123

  Zonnepanelen werken tot de omvormer met gelijkstroom .Wateraders(wilg) en aardstralen(lijsterbes) zie je vaak wel op het beton pad dat koeien op de zelfde plakken wachten.En dan versnel door lopen.Is er geen zendmast bij gekomen in de omgeving.

 • JackS
  Panellid

  Pieter, er is geen zendmast bijgekomen, wel is er mogelijk overal meer straling als gevolg van 4G netwerk.

  Met het voeren van extra Jodium en magnesium, lijkt er nu meer rust onder de koeien.

 • janskip

  LET MET EXTRA JODIUM WEL OP VOOR DE CONTROLE VAN DE MELKFABRIEK OP JODIUM IN DE MELK • jvc

  ik heb gehoord dat het ook aan de loop van de bedraading kan liggen .


  Voorall hoe de plus en de min loopen .


  plus aardstraaling kan ook veel probleemen geeven ik heb zelf veel last er van gehad in de stal heb nu een broncorrector geplaatst en de proobleemen zijn nu weg.

 • bouwmeester

  Wij hebben het ook gehad het lag aan de vloer die was te glad.


  Op laten ruwen en de koeien zijn veel rustiger.Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.