Wat vind jij ervan?

Twee sterren segment

5


Vion is bezig met het ontwikkelen van een twee sterren-concept. „Wij krijgen vraag uit de markt naar varkensvlees met twee sterren. Als we dat tegen marktconforme voorwaarden in Nederland kunnen produceren, willen we dat zien te realiseren”, zegt woordvoerder Marc van der Lee. Vion heeft alleen in Schotland leveranciers met een productiemethode voor twee sterren. Dat houdt in dat de zeugen een vrije uitloop naar buiten hebben. De vleesvarkens worden gehouden in strostallen. Is er toekomst voor een twee sterrenconcept in Nederland. Geef uw mening!

Laatste reacties

 • bdortmans1

  Nee er is geen toekomst voor een tweede concept, Vion moet eerst maar eens proberen om het eerste concept goed in de markt vermarkt te krijgen. De consument en moeder de huisvrouw zijn 2 verschillende markten. De consument is de maatschapij die iets graag ziet, en de huisvrouw heeft de portomonee op zak en moet de uitgaven doen. Zij zal voorlopig kiezen voor de prijs

 • Robert Bodde

  Zeg bdortmans1, je laatste zin intrigeert me. "Zij zal VOORLOPIG"kiezen voor prijs. En dan met name dat voorlopig. Heb je de indruk dat dat omslaat dan? En op basis waarvan?

 • ketelbinkie

  Wie gaat mij uitleggen wat twee sterren inhoud? Oke strostal voor de zeugen met uitloop naar buiten. Biggen traditioneel en vlv op stro? moetten die ook naar buiten????
  De uitloop moet dat allemaal op mn bouwblok of mag dat ook er buiten????
  Ad

 • bdortmans1

  Zolang de kwaliteit van het produkt gewaarborgd zal zijn en er geen aanleidingen zullen zijn ( schandalen ) gaat de huisvrouw voor de prijs. Dus dat verwoord ik met voorlopig. Maar op moment dat er in west europa wat gebeurd op gebied van voedselveiligheid gaat zij voor veiligheid dus een gegarendeerd concept.

 • politiek

  @ bdortmans1, Voedselveiligheid behoort een onderwerp te zijn open en transparant. Vorige week kreeg ik een antwoord op mijn gevraagde informatie van het Productshap voor Vee en Vlees. Het financieel en economisch belang van de Staat acht men te belangrijk om de gevraagde informatie te geven??. Volgens mij is voedselveiligeid dominant aan het financieel en economisch belang , er is zelfs EG- wetgeving op van toepassing. Ofwel , als alles maar in de doofpot gaat voor het financiel belang wil dus niet zeggen dat het product vlees veilig is. De Huisvrouw zal dergelijke praktijken heus wel ten gehore komen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.