Wat vind jij ervan?

Waarom moeten vegetarische producten eruit zien als vlees?

5


Waarom moeten vegetarische producten eruit zien als vlees, als deze een afkeer hebben van vlees?

Laatste reacties

 • Wijnand Hogenkamp

  Voor vegetariers zie ik het nut daarvan ook niet. Ik kan mij wel voorstellen dat niet-vegetariers die wel iets minder vlees willen eten, een soort van op het oog vleesvervanger willen nuttigen. Ik persoonlijk lust graag een stukje vlees, dus voor mij geen vegaburger.

 • @meelmuisje

  Die vraag stel ik "ze" ook altijd, en zoals te verwachten krijg je of ontwijkend, of helemaal geen antwoord. Waarop eenbelerend relaas volgt, hoe slecht en gemeen mensen die vlees eten wel zijn. Als je dan over de Oostvaardersplassen begint heb je het helemaal gedaan. Verhongeren is humaner dan geslacht worden. Vinden ze.


  Dat op vlees lijken geld ook voor de tenaamstelling: vegetarische kip en vele andere sojaprodukten met vleessmaken, tot palingsmaak aan toe.


  En dan: De vegetarische slager. De naam alleen al werkt me op de lachstuipen, ik zie dan altijd een met een verwilderde blik en met een grote vleesbijl op kroppen sla inhakkende echtgenoot van de voorzitster van de PvdD voor me.
  De vegetarische slager. Ik vind de naam net zo idioot klinken als bijvoorbeeld "de carnivoristische groentenboer".


  Wees nu eerlijk: Vegetariërs en veganisten zijn wars van vlees, treden meer dan belerend op naar mensen die wel dierlijke producten eten maar imiteren en gebruiken ondertussen wèl de naam vlees?


  Kan het nog gekker? In Nederland wel :-)

 • pietjeeigenwijs

  De vegetarische slager, pas wel hoor!? want heb je al eens gehoord hoe de plantjes schreeuwen als ze vermoord worden! • a.muis1

  een gehaktbal en een hamburger lijken ook niet op vlees; deze vormen zijn eraan gegeven om er maar vooral niet aan herinnerd te hoeven worden wat de herkomst van deze produkten is

 • Vegan

  Ik heb vroeger in supermarkten vega producten gepromoot. De vega hamburger wilden mensen wel proberen, maar de lupineburger niet. Wat de boer niet kent.......;-)Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.