Wat vind jij ervan?

Campina-reclame

7


Wie heeft gisteravond op RTL de reclame van Campina gezien over de koeien die de weide weer in gingen (was dezelfde dag!!).
Wat vond je ervan? Is dit goed of niet goed?

Laatste reacties

 • Hoeve Bouwlust
  Panellid

  Persoonlijk denk ik dat veel mensen ( burgers ) dit inderdaad erg leuk vinden om te zien en te horen... dus ook een spotje op TV heeft hierin een positieve invloed op de PR van de sector.
  En als veehoudster, en leverancier aan Campina ( FrieslandCampina ), ben ik natuurlijk ook wel een beetje trots dat het van van onze fabriek is.
  Onze koeien zitten trouwens met dit weer nog lekker binnen.

 • Boekesteijn

  Vorig jaar op tweede pinksterdag hebben wij zelf een campina dag georganiseerd, er was hier zeer veel interesse voor. Het is erg leuk om mensen over het bedrijf te vertellen. In de maand april hebben we ook 10 schoolklassen op het bedrijf gehad, die dit allemaal een zeer leuke ervaring vonden. Ik vind het gewoon bizar dat mensen van 'buitenaf' zo weinig van de sector afweten.
  Ik ben op tweede paasdag ook bij een campina dag geweest, er waren 's ochtends al dik 2000 mensen geweest. Om 12 uur gingen de koeien naar buiten, het hele pad waar de koeien langs moesten stond vol mensen. Toen om 12 uur de koeien naar bujiten gingen kwamen de mensen aangerend om dit nog mee te maken. Veel mensen vinden dit dus toch leuk om te zien.

 • Herbert

  Ik denk dat veel mensen het erg leuk vinden dat de koeien hollend en springend naar buiten gaan. Toch heb ik een "onderbuikgevoel" hoe de commercial van campina (zou toch liever frieslandcampina gezien hebben) werd gebracht. Als je dan echt eerlijk en oprecht naar de consument wil zijn, dan klopt van het weidemelk keurmerk natuurlijk op dit moment maar bar weinig. Zelf heb ik mijn koeien op stal en hebben en zijn naar mijn mening lekker te pas.

 • Paulien van Beesten

  Het is heel goed dat er zo'n reclame spot wordt gemaakt! Alleen maar positieve promotie voor de sector. Laat de burger maar zelf in de stal komen kijken om hun mening te vormen zonder de blindelings achter de uitspraken van bv. Wakker Dier aan te lopen.
  Al hoop ik nu trouwens niet dat burgers denken dat koeien elke dag zo in de wei lopen te springen en rennen, die opmerking heb ik namelijk ook al eens voorbij horen komen....

 • Herbert

  @ Pauline, dit is juist precies wat ik bedoel, koien springen en hollen niet elke dag het weiland in, zijn ze als ze niet springen dan niet lekker te pas. Ook ben ik bang dat als een programma als zembla of keuringsdienst van waarde op het weidemelk concept inspringt er geen spaan heel van blijft. Maar geloof me, ik zie ook positieve aspecten in de commercial van pfffff..... campina!

 • Paulien van Beesten

  @ Herbert voor welke 'spanen' van het weidemelk concept ben jij precies bang?

 • Herbert

  @paulien
  *Maar 120 dagen 6 uur buiten per jaar, betekend dus dat die melkkoeien 245 dagen 24 uur per dag opgestald zijn en daarnaast 120 dagen per jaar 18 uur in diezelfde stal zijn.
  *Ik weet dat bij mij in de buurt boeren de weide premie al een paar jaar ontvangen en geen koe naar buiten hebben gehad.
  *Melk gehaald door de RMO van "weide"bedrijven en bedrijven waar de koeien opgestald staan bij elkaar in komt.
  *weide melk word ook in de winter verkocht als er geen enkele melkkoe buiten graast, de samenstelling/ smaak is dan toch ook anders.
  * Smaak en beleving van weide zuivel is heel persoonlijk........
  * Moeilijk te controleren/ word er uberhaupt op gecontroleerd......

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.