Wat vind jij ervan?

ITB Boxmeer
Bedrijf

Clim-a-mix van ITB: controleer instromende lucht en stalklimaat

12

Een gecontroleerde en verantwoorde toevoer van lucht is een essentieel onderdeel van een goed klimaat in een gebouw. ITB Companies brengt daarom de Clim-a-mix onder de aandacht, een lucht-verdeelsysteem waarmee lucht gelijkmatig over een ruimte verspreid wordt.

Laatste reacties

 • Pedro1947

  Als ik termen lees as rommel, schroot en afgedankt spul dan past hier maar een antwoord bij, namelijk opruimen die boel!!. Een goed georganiseerd en opgeruimd bedrijf geeft aan dat het op professionele wijze gerund wordt. Een goed georganiseerd (opgeruimd) bedrijf draagt bij aan een positief beeld van de sector en wekt vertrouwen bij de afnemers. Als een recreant zijn hoofd moet omdraaien om die rommel niet te hoeven zien is een verkeerd uitgangspunt.

 • Romeijn

  Vraag de mensen die langsfietsen er eens naar. Dan kan je erachter komen of deze beleving alleen bij jezelf tussen de oren zit en of het ook door hen werkelijk als probleem wordt ervaren.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Die vinden het geen probleem denk ik. Die concluderen hooguit dat bij boeren vaak troep op het erf ligt

 • henk fledderus

  ik houd van opgeruimd, en recht. misschien is dat well wat te klienies. alles op zijn eigen plaats en geen meter hoog onkruid.

 • garritsen

  ik vind ook dat een opgeruimd erf het imago ten goede komt en toch wat moet je met al die troep

 • pietbongers

  hoe kijken jullie dan aan tegen opslag van pakken voordroog ? sommige vinden dat al slordig als die in zicht staan en ergens moet je die toch kwijt deze zijn bij mij wel te zien van af weg nadeel als je op kruising woont .

 • gerrit coppens
  Panellid

  Opslag voordroog is geen probleem. Zelf trek ik er, maar dat is meer voor vogelschade, kuilkleden overheen. Idem met bandenbedekking. Op een gegeven moment komt er een hoop banden te liggen, maar voorbijgangers zien aan het stuk kuil dan nog niet gevoerd is dat die banden functioneel zijn. Een bedrijf hoef van mij niet bezemschoon te zijn. Er wordt ook gewerkt, echter overtollige werktuigen die liggen weg te roesten, dat is een ander verhaal

 • Gerd-Jan

  Ik vind dat je gelijk hebt gerrit!

 • Alette

  Ik denk dat je ook andere factoren in de gaten moet houden. Op een bedrijf met veel (mest)rommel is ook meer kans op ongedierte. Een beetje ongedierte houd je altijd, maar het is wel te voorkomen dat het een overlast wordt.
  Daarnaast is het voor het oog mooier om een opgeruimd erf te zien natuurlijk. Hoe iemand dat indeelt en op welke manier: Dat is ieders eigen. Net als dat wat A een troep vindt, B wel vindt kunnen.

 • Pedro1947

  Volgens mij speelt de omgeving en het type bedrijf ook een rol. Ik kan me voorstellen dat de situatie bij een veehouder anders is dan bij een agrarisch bedrijf. Ook maakt het uit hoe de bedrijven in de directe omgeving (de buren) er uit zien. Als die het wel in de orde hebben en je zelf niet dan zal het meer opvallen. Zelf fietste ik afgelopen week door het Groninger land en zag ik dat veel bedrijven er keurig bij lagen. Vanuit de ogen van een toerist levert dit meer kijkplezier op dan bedrijven die er rommelig en onopgeruimd uitzien. Aan de andere kant dragen verschillen in erven bij aan variatie, verwondering en discussie. Blijft over, dat een goed opgeruimd erf beter te onderhouden is en wellicht ook iets zegt van de bedrijfsvoering.

 • henk fledderus

  ik vind dat de net heid op je bedrijf niet alleen goed is voor het boeren imago maar ook een weerspeigeling van je ondernemers schap.
  dat betekent niet dat er niet een handje mais op het erf mag liggen of een cultivator tegen de muur staan.
  zolang de bende maar niet overal en nergens huist.
  de voordroog van heer Bongers is een goed voorbeeld. de manier van opstapelen kan al veel verschil maaken en het afdekken met kraaien kleed heeft in dit geval zoals genoemd eendubbele funktie.
  in het verleden hebben we bij boerderijen oude sleufsilo wallen omgezet in grond wallen om tegen aan te stapelen en aan het oog te ontrekken. de vrouw des huises maakte er een mooi geheel van met wat plantjes. bottom line, show that you care.

 • Romeijn

  Goed idee om die oude sleufsilo wallen om te zetten in grond wallen. Streekeigen beplanting met hakhout en/of struiken lijkt mij op den duur minder bewerkelijk dan meerjarige 'plantjes'.
  Misschien dat mensen onbewust waarnemen of een erf met zorg wordt onderhouden. Een composthoop met bladeren voor de egels hier, een takkenhoop voor de zangvogels en wat scheve oude fruitbomen voor steenuilen daar. Dat we ons ook daarvoor inspannen zal juist door recreanten gewaardeerd worden.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.