Wat vind jij ervan?

Is speciale hulp voor boeren wel nodig?

4


Recent schudde schrijfster Lizzy van Leeuwen de agrarische sector op: zelfdoding is taboe en de geestelijke hulpverlening voor boeren schiet ernstig tekort. Maar is speciale hulp voor boeren wel nodig? Er is ook geen aparte hulp voor bakkers, bouwvakkers of accountants. Of is het vak van boer zó specifiek (met wonen en werken op 1 plek) dat specialistische hulp wél noodzakelijk is?

Laatste reacties

 • beeldman
  Panellid

  Je zou de vraag ook om kunnen keren. Als het procentueel méér agrariërs met zelfdodingsplannen rondlopen, of i.i.g. depressieve klachten hebben als een andere bevolkingsgroep: is het niet tijd om daar dan wat aan te doen?

  Ik heb haar op tv gezien en daar viel het mij op dat ze de zaak, mijns insziens, wel sterk overdreef. Als je alleen maar bij boeren over de vloer komt die psychische problemen hebben moet je je wel bedenken dat er ook nog wel wat zijn die erg lekker in hun vel zitten.

 • gerrit coppens
  Panellid

  In oude winkelcentra is er ook een verwevenheid tussen wonen en werken bij de middenstand. Ook daar is einde bedrijf vaak ook einde woning. Die problemen zijn min of meer vergelijkbaar met de landbouw. Ik kan me voorstellen dat dit aspecten zijn waar hulpverleners rekening mee moeten houden

 • koestal

  Is meestal toch te laat ,tenzij iemand er zelf om vraagt

 • politiek

  Mijn overtuiging is dat speciale hulpverlening hart nodig is. Ieder kan indien hij hulp nodig heeft naar arts, huisdokter en zo kan men specialistisch hulpverlening krijgen zoals bij b.v. een GGz. Voor agrarische sector is er ook gerichte en/of (geestelijke) hulpverlening. met name bij www.zorgomboerentuinder.nl Hulpverleners kennen zich inleven en zijn getraind hoe het in de agrarische sector werkt. Hoe het met bakkers , bouwvakkers en accountants is weet ik niet. Tevens is het fijn om te horen dat er nog vele boeren zijn die goed in de vel zitten , maar om dat als argument aan te halen tegen hulpverlening vind ik bedenkelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.