Wat vind jij ervan?

Wachten op derogatie; minder bemesten?

2


Gewoon mest uitrijden voor de eerste snede zoals andere jaren, ook al is derogatie nog niet binnen. Dit advies geven mestspecialisten. Wat doet u? Zie onder andere dit bericht voor meer informatie: http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2014/2/Doe-alsof-Brussel-derogatie-heeft-verleend-1464409W/

Laatste reacties

  • Martin Oldenhof

    Gezien de resultaten met derogatie en nitraat in het grondwater kunnen ze niet om de derogatie heen in Nederland. Het lijkt mij dan ook logisch dat de derogatie gewoon doorgaat met de huidige regels. Een nog lagere bemesting komt de kwaliteit van voederwaarde in de gewassen ook niet ten goede.

  • alco1

    Je zou haast hopen dat de derogatie niet doorgaat. Des te eerder de ballon van die de hele mestwet barst. De mestwet zoals die nu is, is zeer onrechtvaardig. De intensieve boeren, boeren die hoge producties nastreven en die zonder weidegang kunnen er redelijk mee uit de voeten. De anderen zien steeds meer verschraling. Ook kringloopwijzer geeft hierin geen oplossing. Dit komt doordat men in beginsel vaste normen handteerd voor de bemesting. De hele mestproblematiek kan alleen maar opgelost worden door elk jaar van alle land onafhankelijk bodemmonsters te nemen. Met daarbij een bouwplan inleveren en klaar is Kees. Een ruim bemestingsplan ontvangt u dan en de resultaten uit de bodem analyses van volgend jaar geeft direct evt. bijsturing. Weg verschraling. Weg overbemesting bij grondgebruikers en die er weinig afhalen en waar dus te hoge nitraat waardes gemeten kunnen worden. Weg fraude. De natuur laat zich niet berekenen, maar laat het wel zien en daar kun je op deze manier gelijk op in springen.

Of registreer je om te kunnen reageren.