Wat vind jij ervan?

De Postcode Loterij moet worden geboycot!!

16


De Postcode Loterij zegt goede doelen te steunen, maar doneert ondertussen maar liefst 500.000 euro aan 'antiboerenorganisatie' Wakker Dier. De Postcode Loterij verdedigt deze donatie door te stellen dat Wakker Dier haar pijlen op grote winkelbedrijven of A-merken richt die boeren onder druk zetten om steeds goedkoper te produceren. De steun aan Wakker Dier komt ten goede aan dierenwelzijn en een betere prijs voor boeren, aldus de Postcode Loterij.
Wordt het niet eens tijd voor een Postcode Loterij boycot?

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Dat is toch oude nieuws dat Postcode Loterij dit soort clubs als goed doel beschouwd. Ik vind het vreemd dat veehouders die organisatie sponsoren door loten te kopen. Maar dat moet ieder voor zich weten.


  Het geld gebruiken we om ons op winkelbedrijven te richten is een kul argument. Je kunt een euro maar een keer uitgeven. Indien men het belangrijk vind om zich op winkelketens te richten dan maakt men daar het geld voor vrij. Men heeft dan minder geld om veeboeren te terroriseren. Met deze postcode sponsering kan men beide doelen realiseren

 • wimpy

  daarom heb nog nooit loten gekocht snap ook niet dat er boeren zijn die er aan meedoen je eigen vijand sponseren

 • gerald71

  ben het volledig met wimpy eens

 • agri2

  Niet alleen wakker dier, ook allerlei natuur- en milieuverenigingen krijgen geld om ons tegen te kunnen werken en/of van het land te krijgen. Dat is één van de redenen waarom we niet mee doen met deze loterij. De agressieve wervingscampagnes en het opjuttende karakter van deze loterij staan ons ook niet aan. Wij zijn niet bang om een prijs mis te lopen die de buren wel krijgen. Voortaan wil ik de post die ze opsturen, terugsturen met retour afzender erop, dan houd je ze een beetje bezig.

 • jongveeopfok

  Volgens mij is de bankgiroloterij van hetzelfde laken een pak.

 • politiek

  NEE, de postcode Loterij moet NIET worden geboycot. Die moet je juist gebruiken om je producten eerlijk , open en transparant aan te bieden en bekendheid aan te geven. Durf je dat niet niet , dan is dat een teken van grote zwakte. Juist dan is het een zeer goede beslissing dat de postcodeloterij gelden beschikbaar steld voor ondersteuning richting Wakker Dier. Ik mag aannemen dat er toch geen veehouders zijn die tegen welzijn dieren zijn. De balans is momenteel totaal zoek tussen de (verhoogde ) kostprijs/opbrenstprijs , maar dat mag je Wakker Dier niet aanrekenen.

 • johannetje

  Als wakker dier het ook open en transparant deed, had je wellicht een punt, politiek. Maar dat doen ze nu juist niet. Een clubje met terroristische neigingen, dat wakker dier. Radicalen, niet voor reden vatbaar, bezig met hun eigen Jihad.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Wakker Dier is een organisatie van dierenbeulen. Het zijn ondeskundige mensen die varkens zien als een hondje en een poesje.Het is een organisatie die een ander een mening opdwingt en genieten van de kik van het actie voeren.Het is belangrijk dat vele boeren een klacht indienen bij de Nat. Postcode Loterij.Ik heb het ook gedaan.Samen zijn we sterk.

 • Coolworks

  Als Wakker dier ook nog extra geld krijgt en accepteerd van de nationale Post coderij om onze ondernemers het nog moeilijker te maken,dan dient het maar een doel! Namelijk wakker dier kan met het geld van burgers, geschonken in vertrouwen aan de Nationale Post coderij, de boeren nog verder bekritiseren, dwarsliggen en het ondernemen verder onmogelijk maken.

  Postcode loterij bedankt!!

 • gerrit coppens
  Panellid

 • japke33

  heb een email gestuurd naar de PCL, om mijn ongenoegen te uiten. Daar krijg je een standaard antwoord op, dat nergens op slaat. Misschien dat er meer mensen een brief kunnen sturen, om ze daar wakker te schudden. En te vertellen dat boeren echt niet tegen dierenwelzijn zijn.

 • politiek

  Openheid en transparantie. !!

  Dat is het onderwerp komende weken. Dit op aanbeveling van de Nationale Ombudsman. De eerste contacten zijn in middels gelegd met Overheid. Onderwerp zal vooral zijn het hormoongebruik in de veehouderij. De houding van Productschappen en belangenbehartigers zoals de NVV is ook verbazend dat alles in de doofpot moet blijven. Een zitting gerechtelijk Wob verzoek is inmiddels weer vastgesteld. LTO heeft inmiddels afgezegd aanwezig te zijn.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Meerdere slachterijen rekenen beren korting.BijTonnies kan dat oplopen tot 10 euro per varken.Niet casteren zonder dat het probleem van beregeur is opgelost gaat de boer dus geld kosten.De prijs komt nu eenmaal uit de markt .W. D.bedankt voor juli zogenaamde eerlijke prijs,ook namens de varkens waarvan er nu veel meer geeutaniseerd moeten worden door schouder blessures en gebroken poten als gevolg van het springgedrag.Als een dier bronstig wordt komen er hormonen in de urine.Een natuurlijk proces.Wordt een dier niet bronstig en dien je een vruchtbaarheids hormoon toe,gebeurt presies hetzelfde.Per saldo verandert er niets.Bij vrouwen komen eens per maand hormonen in de urine voor,echter door het pil gebruik komen er alle dagen hormonen in de urine voor,die innesteling van de embryo moeten voorkomen.Deze hormonen komen direct in het milieu terecht,hier is echt wat aan de hand.

 • jehanvankroaks

  wakker dier communiceert niet.

  de PCL communiceert tenminste nog, als we met z'n allen blijven mailen naar de PCL, niet dreigen , niet schelden etc..

  Maar met argumenten blijven mailen, je argumenten blijven herhalen... ook al krijg je een standaard mail terug....

  gewoon doorgaan !

  stel er komen 15000 protestmailtjes bij de PCL binnen, dan zou dat best een begin kunnen zijn van een kentering in het denken.

  Het kost 10 min per mailtje verder niks...

  Het zou toch wat zijn.... het Waterloo van wd ......... • juul loeffen

  Wakker dier moet haar slogan laten veranderen in wakker mens en

  zich net zo fanatiek inzetten als ze nu doen voor dieren maar dan voor mensen daar kan ik meer waardering voor op brengen.Het is op vandaag de dag zo gesteld dat mensen meer op hebben met dieren dan met hun soortgenoten hier is toch echt iets mis.Dus wakker dier hier ligt nog een hoop werk op jullie te wachten,maar dan zonder p.c.l veel succes.

 • @meelmuisje

  Postcodeloterij, hartelijk bedankt!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.