Wat vind jij ervan?

SIM Agrotip Kuilverdichter

15

Naast de kuilverdelers van Reck, importeert SIM Holland de SIM Agrotip kuilverdichter, welke door zijn gewicht met kop en schouders boven de markt uitsteekt

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik denk dat er een goed evaluatie moment is als je schudder vervangen moet worden. Ik weet de actuele prijs niet, maar op marktplaats staan tweedehandsjes voor meer dan €12000,-. Nieuw zal dan wel een stuk duurder zijn. Vragen die dan spelen zijn niet alleen; doe ik het graag maar ook wat kost een eigen schudder per hectare? Kun je de schudder bij een werktuigencoöperatie of loonwerker goedkoop aanspannen dan ligt het plaatje weer anders natuurlijk

 • Gerd-Jan

  Schudden blijven de meeste boeren toch wel zelf doen denk ik. Ik vind het sowieso niks om dingen uit te besteden. Mag graag de dingen in eigen hand houden.

 • Martin Oldenhof

  Ik deel de mening van Gerd-Jan, ook is het zo dat het de laatste jaren steeds meer piek werk is geworden. Hoeveel schudders zal een loonwerker of werktuigencoöperatie dan wel niet moeten hebben. Misschien is het een idee om samen met een buurman een nieuwe schudder aan te schaffen als er een ander moet komen.

 • schoenmakers1

  als je hobbymatig bezig bent kun je uitbesteden of huren, als je telt is bij een beetje areaal het altijd voordeliger om het zelf in eigen beheer te doen

 • gerrit coppens
  Panellid

  @Martin www.wtcdekempen.nl/tarievenlijst In het seizoen is het een kwestie van goed afspreken met de planner. Bij aan en/of afspannen kom je de volgende/vorige gebruiker soms tegen

 • Gerd-Jan

  Gerrit, als het weer voorspelbaar was kan het prima. Maar dat is helaas niet zo. Op een mooie zomerdag duurd het veelste lang om nog 2 uur te wachten tot dat de loonwerker eindelijk kan.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Gerd-Jan, als je gras hebt en je maakt gebruik van een werktuigencoöperatie voor het maaien en van de loonwerker voor het verzamelen dan moet je strak plannen. Bij wispelturig weer scherp buienradar in de gaten houden en met de planner van de coöperatie spreek je tijden af dat je maaier, schudder en hark komt halen. Vervolgens kun je tijdens het maaien ook al met je loonwerker afspraken maken. Behoudens machinepech kan er dan weinig fout gaan

 • Gerd-Jan

  Tja, buienradar in de gaten houden. Maar als je dan nog niks kunt omdat de machines bezet zijn kun je nog niks.
  Even een rekensommetje. Met een 10 elementen schudder schud je als boer zelf toch wel 600bunder op jaarbasis. Uitgegaan dat je 40 bunder grasland hebt.
  600 maal 9 euro per hectare is 5400 euro op jaarbasis.
  Er van uitgaand dat een nette 2e handse schudder 10 jaar mee gaat, kun je dus voor 54.000 euro een schudder kopen.
  Ik vraag me dan af waarom je daar z`n duur ding moet halen.
  Ik zie alleen maar nadelen en geen voordelen. Maar prima. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken en mag gelukkig altijd nog zelf beslissen :)

 • Johan Harbers

  @ Gerd-Jan,
  Ik weet niet hoe vaak jij schudt, maar wij maaien op dag 1 met breedafleg (loonwerker), dezelfde dag schudden wij 1 keer, en de volgende dag wiersen wij. Dus als het niet tegenzit schudden wij maar 1 keer.
  Wanneer je 40 ha gras hebt, en je gaat uit van 5 snedes, en 1,5 keer schudden, dan schud je 300 ha.
  Wij schudden zelf, simpel omdat er geen loonwerker is die het aanbiedt. Maar of je nu een machine moet kopen voor 300 ha per jaar, waar je 10 ha per uur kunt schudden? Dan schud ik wel even langer met een schudder voor de helft van het geld.

 • maessenloonwerk

  ik ben een loonwerker die maait en ook hooi/gras schud en wierst en perst de klanten bellen op en laten mij de planning maken

 • henk fledderus

  interessand geval.. ik ken niet veel werktuigen verenigningen die de zaken zo op de rij hebben als die van Gerrit. ik denk eigenlijk dat dat in de toekomst wel eens opgang kan vinden.
  zijn er geen "te kleine " boeren of jonge mensen die wachten op een bedrijfs overname die een veeel te grote schudder voor hun bedrijf kopen en daar mee de boer op gaan??
  Het geval van loonwerker Maessen is ook wel interessant, het hele pakket uitbesteden en de loonwerker de hele boel laten doen..
  wat kost een gewone Huis tuin en keuken 6 elements schudder tegen woording die deden het eerder prima en daar kon je 50 Pk en een paar gewichtjes op de neus heerlijk mee schudden.
  Ik mag het net als Gerd jan graag zelf doen maar ja ik ben als melkveeboer ook net echt een succes geworden..

 • gerrit coppens
  Panellid

  Deze discussie gaat over zelf schudden. Zolang je het qua arbeid rond kunt krijgen en je doet het graag dan doe je het gewoon. Andere boeren maken de keuze tussen wel of niet zelf melken en plaatsen een robot. Een volgende stap is het voeren. De coöperatie waar ik hier boven een link heb geplaatst heeft enkele jaren terug een inventarisatie gehouden onder de leden of er behoefte was om het voeren uit te besteden. Een van de medewerkers heeft er nu een dagtaak aan om met de voerwagen van de coöperatie bij diverse leden te gaan voeren. Een tijd terug zag ik een tweede voerwagen staan toen ik een maaier aan ging spannen. Blijkbaar is er een groeiende markt voor. Is een dergelijke stap, het voeren uitbesteden, voor jullie nog een brug te ver of zouden jullie er ook voor open staan als de mogelijkheid er is?
  www.wtcdekempen.nl/gemengd-voeren

 • Gerd-Jan

  Johan, als het mooi weer is wil dat inderdaad prima. Maar het is nou niet altijd het mooiste weer in NL Als er weinig wind of zon is moet je toch vaak een keer vaker schudden. Maar stel dat het inderdaad maar 300 hectare op jaarbasis is. Dan heb je nog steeds meer dan 25.000 euro om een mooie schudder uit te zoeken.
  Ik heb voor deze berekening een 10 Element gepakt om die bij de cooperatie van gerrit ook gebruikt word. En misschien ziet hij het niet zitten om in capaciteit achteruit te gaan.
  Gerrit, ik ben nog wel benieuwd wat je van mijn berekening vind.
  Gemengd voeren hebben wij ook heel lang over nagedacht. Leek ons wel mooi. We zaten alleen een beetje met de principiële zondagsrust. Maar toen we besloten hebben om mais uit het rantsoen te laten is het niet meer aan de orde. We hebben nu een weelinkhek, en dat bevalt prima; )!

 • gerrit coppens
  Panellid

  Gerd-Jan, ik denk dat de berekening van Johan met zijn 300 hectare realistischer is dan jou berekening met 600 hectare. Als je echt veel hectares gras hebt en je hebt tijd om te schudden dan heb je gelijk. Kom je uit een gebied waar minder hectares gras zijn op een bedrijf en ook een stuk akkerbouw (mais) dan heb je een duur machine dat vaak stil staat. Tweedehands zijn ze dan goedkoper in aankoop, maar duurder in onderhoud. Door gezamenlijk in een dure machine te investeren heb je een nieuw machine met in de beginjaren weinig onderhoud. De machine maakt meer hectares en verdient zich eerder terug. Op het moment dat de machine wat gevoeliger voor slijtage is dan ruil je weer in. Dat is het voordeel van een coöperatie. Je hebt met lage aankoopkosten toch een nieuw bij de tijds machine. Maar als jij relatief veel gras hebt en hobby in sleutelen kan voor jou persoonlijk het plaatje anders liggen

 • Schouten29

  Ik heb een éénmans loonbedrijf (www.Schoutenadv.nl)voor verschillende agrarische werkzaamheden, maar de hoofdzaak is toch grasschudden met een 15mtr schudder.Wat je hier (Achterhoek) ziet is dat bedrijven 2 schudders hebben , mijn klanten daar in tegen hebben vaak één schudder met een capaciteit van 6 tot 8 meter , als je dan 40 ha moet schudden en als het ook nog een zwaar gewas dan kom je gewoon niet rond.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.