Open dag melkveehouders trekt veel bezoekers

4


Ruim 80.000 mensen hebben tweede paasdag een bezoek gebracht aan een van de 43 Campina-melkveehouders die hun boerderij voor het publiek openstelden. Het hoogtepunt van de Campina Open Boerderijdagen was het openen van de staldeuren. In totaal ruim 3.000 koeien konden voor het eerst dit jaar weer de wei in. Mooie PR voor de melkveesector! Op zo'n nieuwsluwe dag worden deze fotogenieke momenten door de media graag opgepakt. Zie bijvoorbeeld de video van Omroep Gelderland. Of ga naar de site van Campina, hele mooie beelden gemaakt bij Familie Vollering. Tweede pinksterdag is er weer een Campina Open Boerderijdag.
Waarom zijn het geen FrieslandCampina Boerderijdagen?

Laatste reacties

 • Boekesteijn

  Ik denk dat het Campina dagen genoemd wordt omdat er vooral toetjes worden gepromoot die, ook in de winkel, alleen onder de naam Campina worden verkocht. Ik denk dat het vooral ook mooie reclame is voor weidemelk.

 • Columnist Vergaderboer maakt op boerderij.nl de vergelijking met Coberco. Eerst werd het na de fusie Friesland Coberco en later al vlug Friesland Foods. Nu wacht Friesland volgens Vergaderboer hetzelfde lot. 'Campina is de baas en laat dat weten ook.'

 • beeldman
  Panellid

  Zou best kunnen. Zelf denk ik meer dat het een andere oorsprong heeft. Deze dag is in de eerste plaats een consumentendag. Het merk Campina staat centraal, niet de organisatie Friesland-Campina. We als boeren hebben er belang bij dat de consument straks in de supermarkt staat voor het schap met zuivel dat ze niet de goedkopere huismerkprodukt kiest, maar het Campina-produkt omdat ze er een goede herinnering / gevoel aan c.q. bij heeft.

 • Anne-Marie van der Linde

  Vergaderboer weet vaak goed de vinger op de pijnlijke plek te leggen maar dat Friesland in Friesland-Campina blijft wel. het is zoals Beeldman zegt; het merk van de zuivel gaat voor de consument voor de concernnaam, die zegt een Amsterdammer op drie hoog achter niets. Campina met die koeien in de wei-reclame juist wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.