Wat vind jij ervan?

ReaShure – onmisbaar voor een optimale transitieperiode en vruchtbaarheid

7

Een vette lever is niet alleen een probleem bij vette koeien. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de koeien een serieuze leververvetting heeft. ReaShure -pensbestendig choline- gaat leververvetting tegen, en bevordert een soepele transitieperiode.

Laatste reacties

 • Johan Harbers

  Ik werk met een Weelink hek voor de koeien. Benodigde arbeid is hier 2 x 1 uur per week voor 100 koeien.
  Voor jongvee (60) en droge koeien gebruik ik een blokkenwagen en de kruiwagen. Benodigde arbeid is 1 uur per dag.

 • Gerd-Jan

  Mijn vader werkt met een weelinkhek. Benodigde arbeid is 1 uur in de 5 dagen voor 60 koeien. Jongvee kost ongeveer 10 minuten per dag. Bij het jongvee worden blokken neergezet en met de hand/shovel verdeeld.

 • Martin Oldenhof

  Wij voeren de koeien iedere dag met de voerwagen geladen door een verreiker, incl. het schoonmaken van de voergoot duurt het ong. een kwartiertje per dag voor melkvee. Het Jongvee voeren we ong. om de dag met dezelfde machine incl. het schoonmaken van de voergoot duurt het ong. een kwartier per 2 dagen. Het kleinste jongvee voeren we apart, deze krijgen hetzelfde rantsoen als de melkkoeien en doen we met de kruiwagen. ong. 5 min. per dag.

 • pietbongers

  hallo Martijn , met de vraag die je stelt kun je niet veel er spelen veel meer dingen ,denk wel dat weelink hek weinig tijd nodig heeft ,maar als je al keer minder partij voer hebt kun je er moeilijk mee weg ofmet weinig mais zullen sommige gewoon niet aan mais toe komen en alleen met gras moeten doen .
  met verreiker en mengwagen :verreiker halen ,wagen halen ,vullen met mengenwagen bv 4 componenten ,mengen verreiker weg zetten en dan lossen voor koeien lukt dat in kwartier?
  en dan hebben beide boeren het nog niet over het netjes houden bij kuil dus los voer opruimen ?
  verder voer resten op ruimen ,de ene voer altijd royaa en moet meer naar droge koeien brengen de ander laat bak zo goed als leegvreten ,allemaal dingen die je tijd beinvloeden .
  l

 • BouwersEJ

  Als ik dat hier zo lees, denk ik dat er weinig mensen zijn die echt de stopwatch erbij gehouden hebben. 5 minuten zijn zo om... (kan ook zijn dat ik zo langzaam werk natuurlijk.. :P )
  Zoals pietbrongers al aangeeft is het zeer afhankelijk welke werkzaamheden je meerekent. Als je alles in de startblokken zet ben je inderdaad minder tijd nodig.
  Ik voer regelmatig op een groot melkveebedrijf. Het betreft een bedrijf met 550 melkkoeien, 200 stuks jongvee en een klein aantal (30-40 stuks) afmest vee. Er wordt gevoerd met een zelfrijdende Storti van 24 kuub. Wanneer het lekker loopt kan ik bovengenoemde aantallen in 3 - 3,5 uur voeren. In deze tijd wordt ook de voergoot schoongeveegd (met heftruck en rubberschuif). Dit houd je geen week vol, omdat er toch een keer plastic van de kuilen gemaakt moet worden. Ook moeten de kantjes 'even' met de hand worden bij gewerkt, en er moeten 'even' een baal hooi en/of stro klaar gezet worden.. Zo kun je al gauw een half uur tot een uur extra rekenen....

 • supersony

  @ SDT-radio wij hebben monenteel 600 stuks melkvee +300 stuks jongvee (verdeelt in negen groepen (rantsoenen), zonder de allerjongste 0-5maanden) en wij rekenen om alle 9 rantsoenen 1keer te voeren per dag ongeveer 4u per dag zijn we aan het voederen. Wel liggen alle silo in blok (2*4 kuilen) alle kuilen worden vanaf het midden geopend en de grondstoffen loods (opslag hooi,stro,...) staat haaks op middengang. Daarnaast voorzien we ong. 2*1u per week voor kuil te openen en pakken voordroog,stro en hooi klaar te zetten. We voeren met een zelfrijder met frees en een inhoud van 20m³

 • piet

  Wij voeren met voermengwagen en verreiker compleet tmr rantsoen, 200 mk 35 droge koeien, 200 st jongvee
  Per dag zijn wij ca 1,5 uur voor de melk koeien aan het voeren. Droogstaande koeien 1 x per 2 dagen een drie kwartier en voor jongvee 1x in de 2 dagen 1 uur.
  Koeien worden 2 x per dag gevoerd. kuilen open maken niet meegerekend. ik schat in dat wij hier ook wel 3 uur per week mee bezig zijn. Misschien zelfs wel meer! Ik vind dat de meeste mensen die hier reageren wel erg snel kunnen voeren, is idd moeilijk te meten. Je hebt geen stopwatch bij de hand, maar ga maar eens realistisch rekenen

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.