Wat vind jij ervan?

ITB Boxmeer
Bedrijf

Meer halen uit spuiwater dankzij ITB

7

ITB Companies uit Boxmeer lanceert een innovatief systeem waarmee ‘waardeloos’ spuiwater een nieuw leven in wordt geblazen. Het spuiwater, dat over het land werd uitgespoten, wordt nu hergebruikt, reduceert daarmee kosten op een aantal punten en draagt bij aan een beter milieu.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Geen idee, gevoelsmatig zou ik denken wat kalk strooien. Heeft Wageningen er al ergens proeven mee gedaan?

 • jan1

  Ik verwacht dat het met gft compost niet goed gaat komen ivm de aanwezige bakterien. Er is wel speciale boxcompost verkrijgbaar. De meningen daarover zijn ook wat verschillend.
  Je hebt het over 2 dingen, als je voor de bodem wat wilt doen, dan zou je stro moeten gebruiken. Voor de boxen zou ik zzelf gaan voor de dikke fractie van mestscheiden. Dit kun je mengen met stro voor in de boxen. Krijg je een perfect ligbed.

 • supersony

  ik ben niet thuis in de melkveehouderij maar er is een artikel op boerderij waarbij ze in een vrijloopstal met compost werken dus ik denk dat het geen kwaad kan .
  artikel: www.boerderij.nl/.../Havermans-experimenteert-met-compost-BOE018380W

 • kremer

  Ik raag je aan eens tekijken op de site van Valacon Dairy, er wordt onderzocht waar de meeste bacterie groei is. Onderanderen bij mij.
  Zelf heb ik ervaring met de dikke fractie van drijfmest en dat bevalt goed.

 • kremer

  ik raad je aan, excuses.

 • pietjeeigenwijs

  <p>Kan dit ook toegepast worden bij chemische luchtwassers? Om met het spuitwater wat daar uitkomt b.v. akku&acute;s kunt bij vullen?</p>

 • ITB Boxmeer
  Bedrijf

  <p>Beste Piet,</p>
  <p>bij chemische wassers wordt de geleidbaarheid afgesteld op 170 ms en dan hebt u ca 30-35 kg N in de spuivloeistof.</p>
  <p>Met deze indampinstallatie kan het spuiwater ingedampt worden waardoor er een hogere N gehalte in de spuivloeistof is en als dit afgezet moet worden dan zijn de afname kosten veel lager. Maar let op dat er geen kristallisatie ontstaat.</p>
  <p>Water om acuu's te vullen is mij niet goed bekend, maar daar zit je ook nog met de vervuiling van het water.</p>
  <p>Voor meer vragen kun je ook contact opnemen via 0485-578876.</p>

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.