Wat vind jij ervan?

droogzetten

3


wat is beste manier om antibiotica loos koeien droog te maken

Laatste reacties

 • kremer

  Zorgen dat de produktie niet tehoog is.

 • kjoosterhuis

  Allereerst de juiste koeien selecteren welke zonder antibiotica droog kunnen. De nieuwe richtlijn droogzetten geeft een grens van 50.000 cellen voor een tweede kalfs koe of ouder en 150.000 cellen voor een vaars (laatste melkcontrole uitslag voor droogzetten). Onder deze waardes moeten de koeien zonder antibiotica droog gezet worden. Daarboven is het verstandig om ze met antibiotica droog te zetten.


  Koeien mogen op dag van droogzetten maximaal 12 kg melk geven. Dat is te bereiken door ze terug te zetten in krachtvoer en eventueel ipv normaal rantsoen de laatste week voor droogzetten alleen hooi te voeren.


  Gebruik bij voorkeur wel een prop = orbeseal of een ander merk met de zelfde werking bij koeien die zonder antibiotica droog gaan. Wel schoon toedienen, gebruik dus de bijgeleverde ontsmettings doekjes. Vervolgens schone boxen bij de droge koeien, dus minimaal 2 x daags boxen schoon maken.

 • jhap

  de meeste koeien zetten zig zelf droog met 7/8 maanden dracht meest al heb ik ze 4 weken in de doorg stand zonder antibiotica

Of registreer je om te kunnen reageren.