Wat vind jij ervan?

Keydollar
Bedrijf

Keydollar ontwikkeld vergelijkingstool mestscheiders voor boxstrooisel

5

De firma Keydollar uit het Friese Balk heeft een rekenmodel ontwikkeld waarmee het mogelijk is mestscheiders met elkaar te vergelijken. Melkveehouders die overwegen een mestscheider aan te schaffen, kunnen nu op basis van eigen input eenvoudig een kostenberekening maken met als uitkomst de kosten van dikke fractie als boxstrooisel per kuub evenals de uiteindelijke kosten per jaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om de mestscheider van Keydollar met andere mestscheiders te vergelijken. Het model is uniek omdat het vergelijken van mestscheiders onderling nog altijd erg ondoorzichtig was.

Laatste reacties

 • Gerd-Jan

  Ik zou dat best willen. Levert financieel ook nog leuk wat extra`s op :) Ik ben alleen niet zo gek van witte kippen.

 • leggertje

  Gewoon rekenen wat best is.

 • Alette

  @Gert-Jan, ik was ook niet zo weg van witte hennen, maar mijn ouders hebben toch een wit koppel gehad. Beviel prima. Hoezo ben jij er niet zo weg van?

 • Gerd-Jan

  Kwestie van smaak :P Hoewel mijn ouders ook nog nooit witte kippen hebben gehad staat hun gedrag me ook niet zo aan denk ik.

 • Wim van Dam

  Wellicht biedt dit reken model een kosten vergelijking. Echter gebruikers hebben meer aan een kwaliteits vergelijking, en dan met name die van de vaste fractie die de ligboxenstal in gaat. Die kwaliteit en het droge stof percentage bepaalt of de investering zinvol is.
  En laten we de bedrijfszekerheid zeker niet uit het oog verliezen.
  Voor een paar dollar op de eerste rang zitten is ook in 2014 niet mogelijk.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.